Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. rujan 2020.

Vijesti

Split, 16. rujan 2020.

SUSRET KARDINALA PAROLINA S ČLANOVIMA HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE

Državni tajnik Svete Stolice sudjelovao je sa članovima HBK na izvanrednom zasjedanju sabora u Duhovnom centru Oaza sv. Marije Krucifikse – Službenice Milosrđa u Splitu

ržavni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin nakon što je u utorak, 15. rujna 2020. razgledao splitsku prvostolnicu i Riznicu katedrale susreo se u Splitu s hrvatskim biskupima članovima Hrvatske biskupske konferencije.
 
Državni tajnik Svete Stolice sudjelovao je sa članovima Hrvatske biskupske konferencije na izvanrednom zasjedanju sabora HBK održanom pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Duhovnom centru Oaza sv. Marije Krucifikse – Službenice Milosrđa u Splitu. Na zasjedanju je, između ostalog, izabran novi generalni tajnik HBK budući da je dosadašnji generalni tajnik mons. Petar Palić imenovan za mostarsko duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko mrkanske i Hvarske biskupije. Za generalnog tajnika izabran je svećenik Varaždinske biskupije docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju istoga sveučilišta dr. Krunoslav Novak.
 
Kardinal Parolin će u srijedu 16. rujna u 10 sati u crkvi Svete Obitelji u Solinu zarediti za biskupa mons. Antu Jozića. (kta/ika)
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. rujan 2020.

    Papa: la tutela della vita sia priorità

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: