Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. rujan 2020.

Vijesti

Klopče pokraj Zenice, 10. kolovoz 2020.

JEDINA BH. DOMINIKANSKA ŽUPA PROSLAVILA SV. DOMINIKA

U zeničkoj dominikanskoj župi Uzvišenja Sv. Križa Klopče u subotu, 8. kolovoza svečano je proslavljen blagdan Sv. Dominika

U zeničkoj dominikanskoj župi Uzvišenja Sv. Križa Klopče u subotu, 8. kolovoza 2020. svečano je proslavljen blagdan Sv. Dominika.
 
Kako su već tradicionalno na ovu svetkovinu pozivana braća franjevci kao propovjednici, tako je i ovogodišnji propovjednik bio fra Krešimir Vukadin, župnik župe Brajkovići pokraj Travnika.
 
Proslavi su, uz župnika fr. Peru Juriča, nazočili i drugi franjevci iz Guče Gore i Nove Bile, kao i župnici svih zeničkih župa.
 
Nakon naviještenoga Evanđelja, fra Krešimir je u homiliji naglasio važnost propovijedanja u današnjem vremenu koje je puno izazova, kao i u onom u kojem je živio Sv. Dominik.
 
Osvrnuvši se na poslanicu Timoteju gdje Pavao hrabri vjernike na propovijedanje u svim vremenima, bilo to zgodno ili nezgodno, istaknuo je kako je to poziv i svakom kršćaninu danas.
 
Posvijestivši okupljenim vjernicima veličinu kršćanskog poziva kojim ih Krist šalje da bi bili sol zemlje i svjetlo svijeta, kao vrhunski primjer predstavio je za uzor osnivača Reda propovjednika. „Upravo smo svi pozvani biti, poput njega, propovjednici Istine u svojoj svakidašnjici“, rekao je na kraju homilije fratar Vukadin.
 
Nakon Misnog slavlja, kako donosi portal dominikanci.hr, a prenosi nedjelja.ba, uslijedio je zajednički svečani ručak u župnoj dvorani. ŽupnikJurič zahvalio je braći franjevcima i svećenicima na dolasku i njihovoj prisutnosti na proslavi svetkovine utemeljitelja Reda. (kta)
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: