Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. rujan 2020.

Vijesti

Zenica, 5. kolovoz 2020.

DON MARIN MARIĆ SE OPROSTIO DO UPRAVE ZENIČKOG ZATVORA

Župnik župe Sv. Josipa u Zenici, don Marin Marić, odlazi na pastoralnu službu u Dubrovačku biskupiju

Dosadašnji župnik župe Sv. Josipa u Zenici, don Marin Marić, odlazi na pastoralnu službu u Dubrovačku biskupiju. Na blagdan Gospe Snježne, 5. kolovoza 2020. u prijepodnevnim satima don Marin je imao službeni oproštaj sa Upravom Kazneno popravnog zavoda u Zenici.

Na samom početku don Marin je slavio Misu u zatvorskoj kapelici s zatvorenicima gdje im je uputio riječ ohrabrenja i pozvao ih da surađuju sa novim župnikom koji će također voditi pastoralnu skrb o vjernicima koji borave u zeničkom zatvoru. Nakon Svete mise i razgovora s zatvorenicima u središnjoj zgradi zeničkog zatvora upriličen je službeni oproštaj od don Marina na kojem su sudjelovali predstavnici drugih vjerskih zajednica koji dolaze u zenički zatvor, službenici zatvora na čelu s direktorom gosp. Redžom Kahrićem.

Na samom koncu direktor zatvora gosp. Kahrić zahvalio je don Marinu za iskrenu suradnju, ljudskost, angažman te mnoštvo dobrih stvari koje je napravio za vjernike koji posjećuju zatvorsku kapelicu. "Svima nam je žao što odlaziš, ali smo uvjereni da u tebi don Marine imamo prijatelja, čovjeka i svećenika koji će biti upisan u naša srca, vjerujem da će se većina ovdje samnom složiti da grad Zenica i ova ustanova gubi velikog i hrabrog čovjeka - hvala ti na svemu".

Zatim se don Marin zahvalio na suradnji, prijateljstvu podršci i potpori u realizaciji mnoštva stvari koje su se događale u ovoj župnoj našoj zajednici. "Hvala vam na podršci, neću vas zaboraviti, budite i ostanite onakvi kakve sam vas upoznao i doživio, pomozite i mom nasljedniku te mu budite podrška", zaključio je don Marin.

Nakon župnikovih riječi, direktor Kahrić sa suradnicima uručio je prigodni dar don Marinu.

Druženje je nastavljeno uz obiteljski stol i čašicu razgovora. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: