Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 4. kolovoz 2020.

FRIEDENSGRUND BIH: SUSRET S BOGOM U TIŠINI KAO VAŽAN DIO ODRASTANJA

Sudionici kampa Friedensgrund BiH u posjetu Mostaru

Četvrti dan kampa Friedensgrund BiH, 1. kolovoza, sudionici su posjetili Mostar, gdje su se najprije susreli s parohom Radivojem Kruljem, u Sabornoj crkvi Svetetrojice, gdje su imali priliku čuti o povijesti i značaju ove velebne građevine za pravoslavni narod u Mostaru, a koja je trenutno u procesu povratka prvotnog izgleda.

Otac Radivoje je mladima također govorio o suradnji vjerskih zajednica u Mostaru te važnosti rada s mladima pri ovoj parohiji.

Sudionici su se zatim uputili ka franjevačkom samostanu i crkvi Svetog Petra i Pavla, gdje ih je dočekao fra Ante Marić. Fra Ante je mlade proveo kroz klaustar samostana, te im pokazao bogatu moderno opremljenu samostanku knjižnicu. Također ih je upoznao s franjevačkim djelovanjem na području Hercegovine, te umjetničkom i povijesnom pozadinom crkve Sv. Petra i Pavla.

Nakon posjeta sakralnim objektima, sudionici su se uputili ka starom dijelu grada, gdje su imali priliku za šetnju Starim mostom i osvježenje uz Neretvu.

Večer su obilježile sportsko-rekreativne aktivnosti u prostorijama Centra za mlade u Sarajevu.

Kako bi nedjelja trebala biti posvećena predahu od svakodnevnih aktivnosti i susretu s Bogom, u jutarnjim satima petog dana ekumenskog kampa Friedensgrund BiH, 2. kolovoza, sudionici su imali priliku sudjelovati na liturgiji u Sabornoj crkvi u Sarajevu te Misnom slavlju u katedrali Presvetog Srca Isusova.

Po završetku misnog slavlja, uslijedila je šetnja ulicama Sarajeva te odlazak na Vrelo Bosne.

Poslijepodnevne sate obilježio je duhovni program pod vodstvom vlč. Damjana Solde, u dvorištu župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu. U uvodom izlaganju, vlč. Damjan je govorio o važnosti tišine i osobnog susreta s Bogom koji često progovara poput tihog povjetarca.

Kroz vrijeme koje je je slijedilo, sudionici su imali priliku pronaći mjesto za sebe – u tišini te svoja razmišljanja, strahove i molitve pretočiti na papir. Središnji događaj ovog dijela programa bila je molitva u duhu Taize-a prilikom koje su papiri stavljeni u oganj kako bi se na simboličan način molitve vinule ka Bogu. Večer je okrunjena zabavnim kvizom znanja, kada su sudionici pokazali koliko toga su naučili tijekom radionica na kampu, ali i prilikom posjeta vjerskim objektima, prenosi mrežna stranica mladicentar.org. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: