Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. rujan 2020.

Najave

Kupres, 25. srpanj 2020.

Treći Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini

Treći Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uz suorganizaciju župe Svete Obitelji na Kupresu, započet će Svetom misom uočnicom, u subotu 25. srpnja u 18 sati koju će u crkvi Svete Obitelji na Kupresu predvoditi predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki. Nakon Svete mise uslijedit će Molitveno bdijenje za obitelji i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u okviru Molitvene devetnice pod geslom: Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini moli za život i o 25. obljetnici enciklike pape sv. Ivana Pavla II. pod naslovom Evanđelje života. „Devetnica je počela na Blagovijest, 25. ožujka 2020. i trajat će do Božića, 25. prosinca 2020. Tako svakog 25. dana u mjesecu hrvatski narod u Bosni i Hercegovini svjedoči evanđelje života, poštujući, braneći i ljubeći svaki ljudski život te služeći mu konkretnim molitvenim i djelatnim zauzimanjem (usp EV 5). Velika devetnica se temelji na činjenici: život je Božji dar i počinje u obitelji“, istaknuo je biskup Semren. 
 
Svečano Euharistijsko slavlje na Treći Obiteljski dan u BiH predvodit će predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.
 
Biskupi BK BiH u svom Priopćenju sa 78. redovitog zasjedanja, održanog 13. i 14. srpnja 2020. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, pozvali su „sve članove biskupijskih zajednica, a osobito one iz kupreškog, bugojanskog, tomislavgradskog i livanjskog kraja da sudjeluju na Svetoj misi i klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu na uočnicu III. Obiteljskog dana u BiH, 25. srpnja u 18 sati i na svečanom Euharistijskom slavlju u nedjelju, 26. srpnja u 11 sati u crkvi Svete Obitelji na Kupresu“.  
 
Sve župe u Bosni i Hercegovini ujedinit će se u nedjelju, 26. srpnja tijekom Svetih misa u molitvi za obitelji i za život moleći zajedničku Molitvu vjernika.  
 
Svetu misu uočnicu i središnje Euharistijsko slavlje izravno će, između ostalih, prenositi Radio Marija Bosne i Hercegovine. 
 
Tijekom Svete mise liturgijsko pjevanje animirat će bend mladih iz župe Banjolučke biskupija Bila pokraj Livna Gloria i mladi iz župe Kupres. (kta)
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: