Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. kolovoz 2020.

Vijesti

Turbe kod Travnika, 14. srpanj 2020.

PRVA PRIČEST U ŽUPI SV. JOSIPA RADNIKA - TURBE

Župnik vlč. Ivan Butum podijelio je sakrament Prve pričesti za tri kandidata

U župi sv. Josipa Radnika u Turbetu, 12. srpnja 2020. župnik vlč. Ivan Butum podijelio je sakrament Prve pričesti za tri kandidata. Na početku Svete mise župnik vlč. Butum uputio je riječi dobrodošlice samim prvopričesnicima i njihovim roditeljima te ostalim vjernicima. Nakon župnika sami pričesnici, Matea Didak, Gabrijel Ivkić i Luka Dovođa, izrekli su uvodnu recitaciju.

U svojoj propovijedi vlč. Butum je ohrabrio prvopričesnike u rastu u vjeri i svjedočenju pripadnosti Bogu i Crkvi. Istaknuo je potrebu duhovne izgradnje i suradnje sa milošću Božjom. "Želio bih da ovo što smo cijele godine učili i što ste jako dobro savladali nosite čitav svoj život u svom srcu. Nije dovoljno samo naučiti već i naučeno živjeti. Neka vaše ponašanje, govor i djela budu na ponos Isusu, kojeg danas prvi put primate u svoje srce, vašim roditeljima i meni kao vašem župniku.“ Na kraju propovijedi župnik vlč. Butum je roditelje i sve ostale pozvao na molitvu i podršku za prvopričesnike u daljnjem rastu u životu i vjeri.

Na kraju Svete mise prvopričesnici su izrazili riječi zahvale samom župniku vlč. Butumu i roditeljima na uloženom trudu i ljubavi. Župnik vlč. Butum je prvopričesnicima darovao prigodni poklon – Uspomenu na Prvu Pričest, Bibliju za djecu i krunicu. Ovaj poklon je uručio uz riječi - "Želim da vas ova uspomena podsjeća na ovaj dan, koristite Sv. Pismo kao izvor bogatstva za vaš život i molite krunicu koja će vam dati snagu sa svagdanji život."

Nakon Svete mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i druženje u obiteljskim domovima samih prvopričesnika. (kta/g.k.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: