Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. kolovoz 2020.

Vijesti

Nadbiskup Đuro Hranić

Nadbiskup Đuro Hranić

Đakovo, 13. srpanj 2020.

ČESTITKA ĐAKOVAČKIH BISKUPA MONS. DRAŽENU KUTLEŠI I MONS. PETRU PALIĆU

Uime svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, redovnica i redovnika, vjeroučitelja i svih vjernika

Uime svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, redovnica i redovnika, vjeroučitelja i svih vjernika, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku mons. Draženu Kutleši, dosadašnjem porečkom i pulskom biskupu, u povodu njegova imenovanja nadbiskupom koadjutorom splitsko-makarskim, te mons. Petru Paliću, dosadašnjem hvarskom biskupu, u povodu njegova imenovanja biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim.

U čestitki mons. Draženu Kutleši stoji:

„S radošću se pridružujemo čestitkama u prigodi Tvoga imenovanja splitsko-makarskim nadbiskupom koadjutorom. U bratskom zajedništvu s Tobom, kao i s nadbiskupom metropolitom Marinom, razmatramo zahtjevnost i važnost službe na koju te glasom Crkve Gospodin sada poziva i postavlja.

Od srca molimo Gospodina da bude blagoslovljena Tvoja pastirska služba, koja te sada vodi u grad Split, u krajeve i zajednice, gdje – kako 1998. godine u Splitu reče papa, sv. Ivan Pavao II. – riječi Radosne vijesti ‘odzvanjaju sve od apostolskih vremena, gdje su spomeni svjedočanstva za Krista od prvih stoljeća pa do naših dana, (…) gdje nas gleda Gospa od Otoka, Gospa Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta‘.

Uime svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, redovnica i redovnika, vjeroučitelja i svih vjernika, izražavamo Ti najsrdačnije čestitke, dok za Tebe i cijelu Splitsko-makarsku nadbiskupiju i sve biskupije Splitsko-makarske metropolije molimo obilan Božji blagoslov“.

U čestitki upućenoj mons. Petru Paliću đakovački biskupi su istaknuli:

„S radošću se sjedinjujemo s Tobom na dan u koji te je papa Franjo imenovao novim mostarsko-duvanjskim biskupom i trebinjsko-mrkanskim apostolskim upraviteljem.

Tvoj odaziv i prihvaćanje nove službe još je jednom potvrdilo ono nadahnuće koje si posebno snažno istaknuo u svom biskupskom geslu ‘Na tvoju riječ’, prigodom imenovanja i ređenja za hvarskoga biskupa 2018. godine, zagledan u primjer svoga zaštitnika, apostolskog prvaka sv. Petra. Neka Gospodin okrijepi Tvoje korake za zahtjeve i izazove Crkve u krajevima Bosne i Hercegovine, gdje su, kao i svugdje po svijetu, sasvim konkretne ‘radosti i nade, žalosti i tjeskobe’ (GS 1), kojima sada svojom pastirskom službom na poseban način krećeš ususret. On neka u Tebi grije i čuva pobožno, brižno i sućutno srce, mudro, blago i ponizno, uvijek po uzoru Gospodinovu. A na pomoć neka Ti je podrška i očitovana ljubav i zajedništvo kojom Te dočekuje zajednica Tvojih novih biskupija – od dosadašnjega pastira, biskupa Ratka, dijecezanskih svećenika, braće franjevaca, redovnica i svih Kristovih vjernika“. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: