Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. kolovoz 2020.

Vijesti

Reutlingenu, 13. srpanj 2020.

OPROŠTAJ SA S. MIRJAM LACO

U gotovo 22 godine svoga pastoralnoga djelovanja, s. Mirjam se Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu posvetila radu s prvopričesnicima, mladima i obiteljima

U nedjelju, 12. srpnja 2020. godine, na nedjeljnim Svetim misama u Hrvatskim katoličkim zajednicama u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu, upriličen je svečani oproštaj sa s. Mirjam Laco, članicom Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga.

S. Mirjam neprekidno djeluje u spomenutim zajednicama od 1. listopada 1998. godine kao pastoralna suradnica. U gotovo 22 godine svoga pastoralnoga djelovanja, s. Mirjam Laco se u zajednicama najviše posvetila radu s prvopričesnicima, mladima i obiteljima. Osim toga, vodila je brigu o liturgijskom pjevanju i vođenju molitvenih zajednica, te se zauzimala i u drugim pastoralnim projektima i župnim potrebama. Odlukom redovničke uprave sestara milosrdnica Provincije Majke Dobrog Savjeta u Rijeci, s. Mirjam se vraća u Rijeku i preuzima službu u svojoj matičnoj provinciji.

Budući da zbog epidemije koronavirusa nije bilo moguće na još svečaniji način organizirati oproštaj, okupljeni su se vjernici sa s. Mirjam oprostili na Svetim misama, koje su slavljene u sve tri zajednice, kao i u osobnim susretima poslije Mise. U ime zajednica su predstavnici pastoralnih vijeća izrekli riječ zahvale i uručili prigodne darove, a na Svetim misama je pjevao zbor djevojaka pod ravnanjem Vlatke Vukašinac. Osim njih, na kraju svake Svete mise je i vlč. Ante Kutleša, župnik i voditelj zajednica, iskazao i svoju zahvalnost s. Mirjam za dugogodišnje pastoralno djelovanje, u kojem je djelovala „srcem, predano i zauzeto“. Vlč. Ante je istaknuo da su u središtu svećeničkoga i redovničkoga poziva Krist i evanđelje. Na taj način i svaki pastoralni premještaj dobiva svoj smisao i značenje, iako se, gledajući ljudski, nikada nije lako opraštati, rekao je voditelj zajednica. Uz župnikove riječi zahvale, pročitana su i pisma zahvale mjesnoga biskupa dr. Gebharda Fürsta, biskupija Rottenburg-Stuttgart, kao i pismo vlč. dr. Tomislava Markića, ravnatelja za inozemnu pastvu, te zahvala s. Ane Marije Rakocija, provincijalne glavarice iz Rijeke. Na kraju se svima obratila i s. Mirjam Laco, koja je, prije svega, zahvalila Bogu na svim godinama pastoralnoga djelovanja. Prisjetila se i svih svećenika, koji su djelovali u spomenutim zajednicama, kojima je uputila riječ zahvale, kao i sadašnjem voditelju vlč. Anti Kutleši i drugim suradnicima. Uz spomen i zahvalu svećenicima, s. Mirjam se prisjetila i svih sestara milosrdnica, koje su desetljećima djelovale ne samo kao pastoralne suradnice, nego i kao zdravstvene djelatnice u različitim bolnicama u Tübingenu. Na kraju svoga govora zahvalila je svima na suradnji i poželjela Božji blagoslov svima okupljenima. (kta/m.g.)

Foto: Petar Ćuk/Ivica Mičić

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: