Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. kolovoz 2020.

Vijesti

Detalj s otvaranja Ureda Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru, 12. lipnja 2020.

Detalj s otvaranja Ureda Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru, 12. lipnja 2020.

Vukovar, 9. srpanj 2020.

POTPISANI PRVI UGOVORI O ČLANSTVU U ZAKLADI VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

Potpisano je prvih 36 ugovora o podupiranju rada Zaklade, a među onima koji su ih potpisali je 5 hrvatskih županija, 8 gradova, 11 općina i isto toliko tvrtki

Prvih 36 ugovora o pristupanju članstvu u Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije, osnovane nedavno sa sjedištem u Vukovaru, potpisano je u četvrtak, 9. srpnja 2020. u tomu gradu u nazočnosti predsjednika Upravnog odbora te zaklade, vrhbosanskog nadbiskupa i metropolita kardinala Vinka Puljića, objavila je Hina.
 
„Nakon što smo nedavno Zakladu osnovali, sada potpisujemo i prve ugovore o podupiranju njezinog rada jer bez sigurnog i stalnog dotoka financijskih sredstava Zaklada neće moći realizirati sve one projekte koje želimo“, rekao je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. Novac će se, dodao je, koristiti za mnoge humanitarne i druge projekte koji će potpomoći osiguranju opstanka Hrvata u BiH.
 
„Bez dobrotvora, počevši od Vlade RH, ne možemo ostvarivati naše programe i ja sam svima zahvalan“, istaknuo je kardinal Puljić.
 
Po riječima upravitelja Zaklade, zamjenika vukovarsko-srijemskog župana Josipa Dabre, potpisano je prvih 36 ugovora o podupiranju rada Zaklade, a među onima koji su ih potpisali je 5 hrvatskih županija, 8 gradova, 11 općina i isto toliko tvrtki.
 
„Bitno je naglasiti da su to ozbiljne tvrtke i sigurno je da ćemo nakon ljeta napraviti još jedan ciklus pristupanja“, najavio je Dabro i dodao da Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije okuplja ljude dobre volje.
 
Jedna od županija koja je odlučila poduprijeti rad te zaklade je i Osječko-baranjska.
 
„Ključ je u tome da podupiremo naše Hrvate koji žive i u Bosni i Hercegovini, ali i u Srbiji. U ovom slučaju, govorimo o Osječko-baranjskoj županiji kao podupiratelju koji će financijski pomagati rad Zaklade. Mi smo i do sada pomagali Hrvate u BiH te smo tako kroz razne projekte Hrvate u toj državi potpomogli s 240 tisuća kuna“, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.
 
Po njegovim riječima, Hrvatima u BiH treba pomoći i projekti ondje ključni su za njihov opstanak. Dodao je kako će Osječko-baranjska županija ove godine Zakladu Vrhbosanske nadbiskupije potpomoći s 15 tisuća kuna.
 
Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru je otvorena sredinom lipnja, a njezine je prostorije svečano otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković. Tada je najavljeno kako će rad Zaklade biti usmjeren prema osnivanju, izgradnji, uređivanju i opremanju domova za stare i nemoćne, pružanju raznih oblika potpore starima, nemoćnima i bolesnim osobama te financiranju obnove i opremanja objekata za djecu predškolske dobi, za učenike i studente.
 
Dodjeljivat će i novčane potpore učenicima i studentima tijekom njihova redovitog školovanja, a Zaklada će se baviti i drugim humanitarnim i dobrotvornim aktivnostima, objavila je Hina. (kta/ika)
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: