Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. kolovoz 2020.

Vijesti

Dubrava/Zagreb, 4. srpanj 2020.

23. SABOR UDRUGE ĐAKA FRANJEVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE VISOKO

Održan je u Franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u Dubravi u Zagrebu

U skladu sa Zakonom o udrugama u Republici Hrvatskoj, 23. sabor Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko održan je 20. lipnja 2020. u Franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u Dubravi u Zagrebu. Ovogodišnji Sabor Udruge održan je u posebnim okolnostima epidemije odnosno pandemija koronavirusa (COVID-a 19), pa je bilo pitanje hoće li se uopće moći održati. Bogu hvala, mjere su se ublažile, članovi i simpatizeri su se odazvali i Sabor je održan uspješno u radnom, konstruktivnom i radosnom ozračju bivših visočkih đaka. Broj prisutnih na 23. saboru je 48 članova Udruge. Pristigli su i brojni pismeni pozdravi i želje za uspjeh rada Sabora kao i brojne pismene isprike zbog nemogućnosti dolaska članova koji su bili spriječeni iz osobnih i objektivnih razloga.

U ime Franjevačke provincije Bosne Srebrene nazočne članove Udruge pozdravio je prof. dr. sc. fra Mile Babić koji je održao i prigodno predavanje „Bosanski franjevci reformatori kršćanstva“. Uime Franjevačke klasične gimnazije iz Visokoga, pozdravnu riječ uputio je fra Ivan Nujić, prof., a uime franjevačkog samostana sv. Ilije u Sopnici / Sesvete, nazočne je pozdravio vikar fra Stipo Karajica. U ime Hercegovačke franjevačke provincije iz franjevačkog samostana Dubrava pozdravnu riječ uputio je domaćin, gvardijan, fra Svetozar Kraljević. Iskreno zahvaljujemo svim bosanskim i hercegovačkim franjevcima koji nas uvijek primaju s bratskom ljubavi, otvorena i radosna srca.

Na 23. saboru Udruge, koji je obilježilo radno i konstruktivno ozračje, prikazan je rad Udruge u proteklom razdoblju, predložene i prihvaćene smjernice za daljnji rad Udruge i bila je i rasprava o nekim „problematičnim“ tonovima pojedinih članova Udruge u prošlom razdoblju. Jasno je zauzet stav da članovi imaju demokratsko pravo na svoja mišljenja, kritike i stavove. Ali isto tako je jasan stav prisutnih članova na Saboru da rad, kritike i mišljenja članova Udruge treba uskladiti sa statutarnim ciljevima Udruge. Poseban naglasak svih izlaganja i komentara u narednom razdoblju je potreba bolje komunikacija među svim članovima Udruge i potreba njihova aktivnijeg sudjelovanja u djelovanju Udruge. Istaknuta je također i potreba da se više radi na tome da se privlače i dovode mlađi članovi u Udrugu. Ovaj 23. sabor Udruge, pojedinačno i zajedno sve članove Udruge, potiče na veći entuzijazmu i na jačanje visočkog zajedništva i visočkog duha. Ostale pojedinosti s 23. sabora UĐFKGV iz Zagreba bit će objavljene u novom broju e-biltena do kraja ove godine. I ovom prilikom pozvani su svi članovi, prijatelji i simpatizeri da pošalju svoje tekstove do kraja rujna ove godine kako bismo ih mogli objaviti u sljedećem broju e-biltena.

„Na kraju zahvaljujemo svim članovima na trudu i angažmanu koji su sudjelovali na pripremi i održavanju 23. sabora Udruge te svim članovima koji su došli na Sabor i sudjelovali u njegovom radu. Zahvaljujemo također svim članovima koji su uplatili godišnju članarinu, a posebno zahvaljujemo na donacijama članova gospodarstvenika naše Udruge tvrtkama Wiena grupa d.o.o. Ante Franjičevića iz Zagreba i Tehnomont d.o.o. Ferde Širića iz Zagreba“, poručili su organizatori. (kta/fia)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: