Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

6. srpanj 2020.

Vijesti

Lovnica, 31. svibanj 2020.

KRIZMA U ŽUPI SVETIH PETRA I PAVLA U LOVNICI

Pod večernjom Svetom misom mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski podijelio je sakrament krizme za sedmoro krizmanika

U subotu, 30. svibnja 2020. u župi Svetih apostola Petra i Pavla u Lovnici, pod večernjom Svetom misom mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski podijelio je sakrament krizme za sedmoro krizmanika, javlja nedjelja.ba.

Na početku Misnog slavlja župnik vlč. Marko Lacić pozdravio je nazočne, na čelu s nadbiskupom koadjutorom, koji je u župu stigao nakon hodočašća u Komušinu, gdje je upriličen Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Uz župnika, na Misi je bilo šest svećenika i jedan đakon, a krizmano je šest mladića i jedna djevojka, koji su po sakramentu kršćanske zrelosti primili sedam darova Duha Svetoga.

Ovom važnom slavlju za župnu zajednicu nazočilo je oko 150 župljana.

Nakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga Evanđelja, u propovijedi je mons. Vukšić naglasio važnost vjere u Treću božansku osobu – Duha Svetoga, koji je životvorac i prisutan kod podijele svih sakramenata. Napomenuo je kako se Duhovi nekako slabije slave nego li Božić ili Uskrs, a zapravo su jako bitna svetkovina u životu Crkve. „To pokazuje i praktički dvodnevno slavlje Duhova: danas, ovom prvom večernjom Misom i sutra – cio dan“, kazao je među ostalim nadbiskup Tomo.

Nakon Mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i dodjela uspomena – potvrda o primljenoj krizmi.

I za ovu župnu zajednicu – jednu od 15 župa Žepačkog dekanata, nastalu odvajanjem od župe Zavidovići prije 31 godinu – radost slavlja krizme dodatno je važna nakon dva mjeseca raznih zabrana zbog koronavirusa i ograničenja slavljenja Misa s pukom. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: