Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 31. svibanj 2020.

PAPA U VATIKANU PREDVODIO GLOBALNU MOLITVU KRUNICE ZA ZAUSTAVLJANJE KORONAVIRUSA

Tema molitve krunice bila je “Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom” (usp Dj 1, 14),

Marijanska svetišta u svijetu, povezana s papom Franjom iz Lurdske spilje u Vatikanskim vrtovima, u subotu 30. svibnja su u organizaciji Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije upravili Mariji, Djevici i Majci molitvu za završetak pandemije koronavirusa, prenosi u subotu 30. svibnja Vatican News.

“Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom” (usp Dj 1, 14), bila je tema molitve krunice koju je papa Franjo predvodio iz Vatikana. Sveti Otac stavio je pred Mariju brojne brige i boli čovječanstva, koje je otežala pandemija koronavirusa.

Globalnu molitvu krunice moglo se pratiti putem izravnog prijenosa na YouTube kanalu i Facebook stranici Vatican Newsa, a sudjelovale su osobe koje je pandemija na neki način izravno dotaknula. Bili su tu jedan liječnik i jedna medicinska sestra, kao predstavnici zdravstvenog osoblja koje je u bolnicama na prvoj crti u borbi protiv virusa; zatim jedna osoba koja je preboljela bolest COVID-19 i ozdravila te jedna koja je izgubila člana obitelji, kao i predstavnici svih koje je virus dotaknuo.

Sudjelovao je i jedan svećenik, bolnički kapelan, te jedna časna sestra, medicinska sestra, u ime svih svećenika i posvećenih osoba koje su uz one koji trpe zbog te bolesti; ljekarnik i novinarka predstavljali su sve osobe koje su i u vrijeme pandemije nastavile raditi služeći drugima; jedan volonter, pripadnik Civilne zaštite, s obitelji, bio je tu u ime svih koji su se nesebično zauzeli u toj zdravstvenoj krizi, te u ime cijeloga svijeta volonterstva; a sudjelovala je i jedna mlada obitelj kojoj se, upravo u ovom razdoblju, rodilo dijete, znak nade i pobjede života nad smrću.

Taj poseban duhovni događaj organiziran je u svrhu zaziva pomoći pred pandemijom koja je do sada u svijetu odnijela više od 360.000 života. S Vatikanskim vrtovima se povezalo više svetišta iz svijeta, među kojima su Lourdes, Fatima, San Giovanni Rotondo, Pompei, Częstochowa, svetište Bezgrješnoga začeća u Washingtonu; s afričkoga kontinenta svetište u Nigeriji, u Obali Bjelokosti, iz Latinske Amerike svetište Naše Gospe od Guadalupe u Meksiku, Chiquinquira u Kolumbiji, te Luján i Milagro u Argentini, prenosi u subotu 30. svibnja Vatican News. (kta/ika)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: