Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

15. kolovoz 2020.

Vijesti

Beč, 29. svibanj 2020.

MIVA AUSTRIJA POKREĆE KAMPANJU ZA POMOĆ GLOBALNOM JUGU U PANDEMIJI

Nabavit će se ne samo vozila hitne pomoći nego i ona za prijevoz životno potrebnih lijekova i namirnica, kao i zdravstveno osoblje za najudaljenija područja Perua i Ekvadora

Misijska vozila Austrija (MIVA - Missions-Verkehrs-Arbeitsgemeinschaft) pokrenula su kampanju prikupljanja sredstava za nabavu vozila u misijama juga koja su u pandemiji koronavirusa žurno potrebne pomoći, prenosi Kathpress.

Ravnateljica MIVA Austrija Christine Parzer na predstavljanju kampanje u četvrtak, 28. svibnja 2020. izjavila je da su im neophodno potrebna vozila s medicinskom opremom. Pomoću donacija MIVA će nabaviti ne samo vozila hitne pomoći nego i ona za prijevoz životno potrebnih lijekova i namirnica, kao i zdravstveno osoblje za najudaljenija područja Perua i Ekvadora.

Vozila su potrebna i liječnicima, njegovateljima i svećenicima koji u doba pandemije moraju biti mobilni da bi mogli obavljati svoju službu. Za razliku od prilika u Austriji, mobilnost u zemljama juga, gdje su sela udaljena stotinama kilometara a ceste u lošem stanju, predstavlja veliku vrijednost, istaknula je Parzer.

Kao primjer navela je pomoć Misijskih vozila u podjeli hrane u ekvadorskoj provinciji Guayas teško pogođenoj koronavirusom. MIVA Austrija djeluje i u Africi gdje naprimjer pomaže radijske postaje u Tanzaniji i Ugandi koje osiguravaju neophodne informacije o pandemiji u najudaljenijim mjestima.

Temelje Missions-Verkehrs-Arbeitsgemeinschaft – Misijskih vozila postavio je 22. ožujka 1927. godine u Kölnu o. Paul Schulte. Njegov najbolji prijatelj o. Otto Fuhrmann bio je misionar u Namibiji koji je umro na putu do bolnice koji je trajao tjedan dana. Danas ova akcija ima dugu tradiciju u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Južnoj Koreji, Australiji, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. kolovoz 2020.

    Papa. Intenzione di preghiera per il mese di agosto

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: