Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

11. srpanj 2020.

Vijesti

Rio de Jeneiro, 28. svibanj 2020.

BRAZILSKA BISKUPSKA KONFERENCIJA I BRAZILSKI CARITAS PODIJELILI 500 TONA HRANE

Podijeljene su i tisuće obroka, većinom uličnom stanovništvu, migrantima i izbjeglicama. Na taj način pomoć je primilo više od 135 tisuća ljudi

Brazilska biskupska konferencija i Brazilski Caritas, u suradnji s drugim organizacijama, pomažu stanovništvu pogođenom pandemijom koronavirusa, objavila je 27. svibnja agencija SIR.

Brazilska biskupska konferencija i Caritas, u suradnji s nevladinom organizacijom Ação da Cidadania, podijelit će 130 tona namirnica trajnije vrijednosti. U prvoj fazi poslat će 9354 paketa u 10 saveznih država.

To je samo dio hitne solidarne akcije Tempo de cuidar (Vrijeme za brigu) u kojoj je dosad podijeljeno 500 tona hrane. Podijeljene su i tisuće obroka, većinom uličnom stanovništvu, migrantima i izbjeglicama. Na taj način pomoć je primilo više od 135 tisuća ljudi.

Dosad je registrirano 139 projekata izravno povezanih s 59 brazilskih biskupija. Prema glavnom tajniku Brazilske biskupske konferencije Joelu Portelli Amadu, pomoćnom biskupu Rija de Jeneira, koronavirus je „stavio na svjetlo tužnu stvarnost gladi u svijetu. Otkrio je one koji već kronično pate od gladi i doveo mnoge druge u isto stanje. Dok se očajnički čeka lijek za virus, solidarnost se očituje i u borbi protiv gladi. Ova solidarnost znači da se ljudi i institucije udružuju“, objavila je agencija SIR. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: