Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. srpanj 2020.

Vijesti

Rim, 27. svibanj 2020.

ONLINE SEMINARI O ZAŠTITI DJECE U CRKVI

Međunarodna udruga za zaštitu (ISC) u borbi protiv zlostavljanja djece na crkvenom području od 29. svibnja nudi online seminare „Za sigurniju Crkvu”

Međunarodna udruga za zaštitu (ISC) u borbi protiv zlostavljanja djece na crkvenom području od 29. svibnja nudi online seminare „Za sigurniju Crkvu”, prenosi Vatican News.

Cilj inicijative ISC-a, u kojemu djeluju crkvene osobe i stručnjaci za zaštitu djece, je interaktivna razmjena mišljenja o najboljim načinima u borbi protiv zlostavljanja djece i mladih. U Upravnom odboru ISC-a je i voditelj Centra za zaštitu djece pri Papinskom sveučilištu Gregoriana dr. Hans Zollner, DI.

Internetskim seminarima želi se nastaviti podržavati žrtve, i Katoličku Crkvu i konfesionalne skupine potaknuti da nastave sa svojim preventivnim programima unatoč pandemije koronavirusa. Dr. Zollner istaknuo je zabrinutost da bi zbog pandemije i njenih gospodarskih posljedica moglo doći do smanjivanja sredstava za realizaciju tih programa. „Ne možemo si dopustiti investicije u sigurnost djece i mladih tretirati kao bilo koju socijalnu ili obrazovnu aktivnost. Mediji posljednjih mjeseci izvještavaju o porastu nasilja protiv djece i broja slučajeva obiteljskoga nasilja, upozorio je njemački isusovac.

Na prvom „webinaru“ u petak 29. svibnja s početkom u 15 sati bit će riječ o pitanju kako žrtve zlostavljanja doživljavaju ova teška vremena. Članica Upravnog odbora iz Škotske Tina Campbell izrazila je nadu da će internetski seminari pomoći da zaštita djece i mladeži ostane među najvažnijim točkama dnevnoga reda Katoličke Crkve. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: