Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

16. srpanj 2020.

Vijesti

London, 27. svibanj 2020.

PAPA FRANJO BLAGOSLOVIO DAN ZA ŽIVOT 2020.

Dan za život slavi se svake godine u Katoličkoj Crkvi u Irskoj, Škotskoj, Engleskoj i Walesu. Ove godine proslava će biti u nedjelju 21. lipnja pod geslom Biraj život

z Tajništva Svete Stolice biskupu Johnu Sherringtonu pristiglo je pismo s porukom i blagoslovom pape Franje za Dan za život 2020., objavila je 26. svibnja Konferencija katoličkih biskupa Engleske i Walesa.

Dan za život slavi se svake godine u Katoličkoj Crkvi u Irskoj, Škotskoj, Engleskoj i Walesu. Ove godine proslava će biti u nedjelju 21. lipnja pod geslom Biraj život. Prilozima koji se toga dana prikupljaju u engleskim i velškim župama podupire se djelovanje Centra za bioetiku Anscombe kao i ostale aktivnosti vezane uz zaštitu života koje podržava Crkva.

Pomoćni biskup Westminstera John Sherrington zadužen je u svojoj biskupskoj konferenciji za pitanja vezana uz život. U povodu proslave Dana za život primio je pismo s porukom i blagoslovom pape Franje.

„Tema Biraj život osobito je prikladna o 25 obljetnici izlaska enciklike Evangelium vitae sv. Ivana Pavla II. koja poziva cijelu Crkvu da bude ‚narod života i za životʻ (br. 78)“, piše u poruci.

Sveti Otac pozvao je vjernike na molitvu za obitelji, volontere, zdravstvene djelatnike i sve one koji „uslijed neprestane ‚pandemijeʻ siromaštva i rata, rade na održavanju bogomdanih vrijednosti i dostojanstva svakoga ljudskog bića“.

Papa se nada kako će u trenutnoj krizi svi više poštivati moralni imperativ građenja kulture života. Stoga je izrazio svoju blizinu u molitvi i udijelio svoj apostolski blagoslov za puninu radosti i mira u Gospodinu, objavila je Konferencija katoličkih biskupa Engleske i Walesa. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: