Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. srpanj 2020.

Vijesti

Španjolski premijer Pedro Sanchez

Španjolski premijer Pedro Sanchez

Madrid, 25. svibanj 2020.

U ŠPANJOLSKOJ DESET DANA ŽALOSTI ZA ŽRTVE KORONAVIRUSA

Premijer Pedro Sanchez najavio je deset dana žalosti u spomen žrtava koronavirusa – od utorka, 26. svibnja zastave diljem cijele zemlje spuštaju se na pola koplja

Premijer Pedro Sanchez najavio je deset dana žalosti u spomen žrtava koronavirusa – od utorka, 26. svibnja zastave diljem cijele zemlje spuštaju se na pola koplja, prenosi Vatican News.

To će biti najduža državno proglašena nacionalna žalost u demokratskoj povijesti Španjolske, istaknuo je Sanchez. Španjolska je s gotovo 235.000 zaraženih i više od 28.600 preminulih među najteže pandemijom koronavirusa pogođenih zemalja u svijetu.

Premijer je najavio i spomen-svečanost za brojne žrtve pod predsjedanjem kralja Filipa VI. koja će se održati čim prestane izvanredno stanje, što bi moglo biti krajem lipnja. Španjolska je protekloga tjedna peti puta produžila sigurnosne i epidemiološke mjere, ovoga puta do 6. lipnja, a razmišlja i o šestom produženju. Program popuštanja mjera u četiri etape završava krajem lipnja.

U međuvremenu se diljem zemlje prosvjeduje zbog strogog ograničenja kretanja i postupanja lijeve Vlade premijera Sancheza u pandemiji. U subotu, 23. svibnja stranka desnice Vox diljem zemlje organizirala je prosvjede u automobilima. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: