Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. srpanj 2020.

Vijesti

Globarica, 25. svibanj 2020.

PROSLAVLJEN PATRON ŽUPE MARIJE POMOĆNICE KRŠĆANA U GLOBARICI

Misno slavlje predslavio je vlč. Marko Stanušić, regens chori sarajevske prvostolnice Presvetog Srca Isusovog

U nedjelju, 24. svibnja 2020. župa Marije Pomoćnice kršćana Globarica proslavila je svoju nebesku zaštitnicu i tom prigodom svečano Misno slavlje predslavio je vlč. Marko Stanušić, regens chori sarajevske prvostolnice Presvetog Srca Isusovog. U koncelebraciji je bilo 10 svećenika iz Žepačkog dekanate te drugih gostiju.

Riječi pozdrava i dobrodošlice predvoditelju svečanog Misnog slavlja vlč. Stanušiću, kolegama svećenicima, časnim sestrama, sjemeništarcima i vjernom puku Globarice i susjednih župa, na početku Misnog slavlja uputio je vlč. Vlado Jagustin, župnik ove župe.

U prigodnoj homiliji propovjednik vlč. Stanušić se osvrnuo na ulogu i značaj Nebeske Majke, Pomoćnice kršćana u životu Crkve, životu običnog malog čovjeka, u kršćanskom svijetu, spomenuvši tradicionalni zaziv globaričkog puka svoj zaštitnici: “Gospo, Globarice, Majko Pomoćnice, budi uz nas!“

Patron župe je i ove godine protekao u radosnu ozračju pri čemu su brojni vjernici ispunili i crkvu i dvorište. Oni su poslije Misnog slavlja uz preporučene mjere zdravstvene zaštite nastavili druženje u domovima za obiteljski stolovima, prenosi nedjelja.ba.

Proslavi patrona prethodila je duhovna priprema kroz svibanjske pobožnosti, Misna slavlja. Devetnicu kao i trodnevnu duhovnu pripravu i Misna slavlja slavili su vlč. Jagustin, župnik župe u Globarici i fra Antun Pervan, župnik iz Osove.

Župa Globarica utemeljena je 19. prosinca 1984. Vjernička zajednica na njezinu prostoru je postojala i ranije, ali je prije osnutka svoga pastira imala u Radunicama i Osovi. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: