Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. srpanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 25. svibanj 2020.

PAPA KINESKIM VJERNICIMA ČESTITAO BLAGDAN NJIHOVE ZAŠTITNICE

„Draga braćo i sestre, katolici u Kini, želim vam zajamčiti da univerzalna Crkva, čiji ste integralni dio, dijeli vaše nade i podupire vas u kušnjama“

Ujedinimo se duhovno s vjernicima katolicima u Kini koji danas slave, s posebnom pobožnošću, blagdan Blažene Djevice Marije, Pomoćnice kršćana i zaštitnice Kine koja se časti u svetištu Sheshan u Šangaju – potaknuo je papa Franjo nakon molitve Kraljice neba u nedjelju, 24. svibnja 2020. i istaknuo – Zaštiti naše nebeske Majke povjeravamo pastire i vjernike Katoličke Crkve u toj velikoj zemlji, kako bi bili snažni u vjeri i čvrsti u bratskom jedinstvu, radosni svjedoci i promicatelji ljubavi i nade.

Draga braćo i sestre, katolici u Kini, želim vam zajamčiti da univerzalna Crkva, čiji ste integralni dio, dijeli vaše nade i podupire vas u kušnjama – rekao je Papa i napomenuo – Ona vas prati molitvom kako biste ponovo primili Duha Svetoga, kako bi u vama sjalo svjetlo i ljepota Evanđelja, Božje snage za spas svih koji vjeruju. Izražavajući još jednom svima vama svoju veliku i iskrenu ljubav, udjeljujem vam poseban apostolski blagoslov.

Na kraju – dodao je Sveti Otac – zaštiti Marije Pomoćnice povjeravamo sve Gospodinove učenike i sve ljude dobre volje koji u ovo teško vrijeme, u svakom dijelu svijeta, sa zanosom i zauzeto rade za mir, za dijalog među narodima, za siromašne, za zaštitu stvorenoga i pobjedu čovječanstva nad svakom bolešću tijela, srca i duše.

Danas obilježavamo Svjetski dan sredstava društvenog priopćivanja koji je ove godine posvećen temi pripovijedanja – rekao je papa Franjo i potaknuo – Neka nas taj događaj ohrabri da pripovijedamo i dijelimo konstruktivne priče koje nam pomažu da shvatimo da smo svi dio jedne priče veće od nas, te da, ako se zaista kao braća brinemo jedni za druge, s nadom možemo gledati u budućnost.

Danas sam trebao otići u Acerru kako bih podržao vjeru tamošnjega stanovništva i zauzetost svih koji rade protiv zagađivanja u takozvanoj „zemlji požara“. Iako je moj posjet odgođen, biskupu, svećenicima, obiteljima i cijeloj dijecezanskoj zajednici upućujem pozdrav, blagoslov i ohrabrenje, iščekujući da se što prije susretnemo – rekao je na kraju Papa. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: