Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. srpanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 25. svibanj 2020.

SVETA ZEMLJA: SVETA STOLICA PONOVNO POTIČE NA RJEŠENJE DVIJU DRŽAVA

Poštovanje međunarodnoga prava i odgovarajućih rezolucija UN-a neophodan je element kako bi dva naroda mogla živjeti jedan pokraj drugoga u dvije države

Erekat je nadbiskupa obavijestio o nedavnim zbivanjima na Palestinskim teritorijima te, među ostalim, upozorio na mogućnost jednostranog proglašenja izraelskog suvereniteta nad dijelovima palestinskoga područja, što bi moglo dodatno ugroziti mirovni proces.

Sveta Stolica ponavlja da je poštovanje međunarodnoga prava i odgovarajućih rezolucija Ujedinjenih naroda neophodan element kako bi dva naroda mogla živjeti jedan pokraj drugoga u dvije države, s granicama koje su međunarodno priznate prije 1967. godine – stoji u priopćenju Tiskovnoga ureda, u kojem se također ističe da Sveta Stolica pomno prati situaciju i izražava zabrinutost zbog bilo kakvih poteza koji bi mogli dodatno ugroziti dijalog. Također, nada se da će Izraelci i Palestinci, uz pomoć međunarodne zajednice, uskoro ponovno pronaći mogućnost izravnih pregovora o sporazumu, kako bi konačno zavladao mir u Svetoj zemlji koju toliko vole Židovi, kršćani i muslimani. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: