Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. srpanj 2020.

Vijesti

Komušina - Kondžilo, 24. svibanj 2020.

HODOČAŠĆE GOSPI KONDŽILSKOJ I DAN MLADIH U KOMUŠINI BEZ ORGANIZIRANOG DOLASKA VJERNIKA

Ako se u vremenu do održavanja proslava promijene mjere o javnom okupljanju uputit će se pravovremeno saopćenje oko organizacije

Iz Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu uputili su dopis vezan uz organizaciju predstojećeg zavjeta zahvalnosti Gospi Kondžilskoj u Komušini, 30. svibnja 2020., i ujedno Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Dopis prenosimo u cijelosti:
 
U dopisu od 22. travnja 2020., kojega je uputio svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije, Vinko kard. Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, odredio je da će se ovogodišnje svibanjske pobožnosti obaviti prema uobičajenom rasporedu, ali uz poštivanje mjera za sprječavanje širenja koronavirusa i mjera o javnom okupljanju.
 
Tako je 1. svibnja o.g., u najstarijem Gospinu svetištu u Olovu, kard. Puljić predmolio molitvu Gospine krunice, a potom slavio Svetu Misu bez sudjelovanja naroda, koji je ipak sve mogao izravno pratiti video i audio putem.
 
Sasvim je izgledno da će se i zavjet zahvalnosti Gospi Kondžilskoj u Komušini 30. svibnja 2020., i ujedno Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, morati proslaviti u skladu sa još uvijek važećim mjerama, posebno pak mjerom o broju sudionika javnog okupljanja, koje je na području entiteta Republika Srpska ograničeno na 50 osoba.
 
Imajući na umu ove mjere i vodeći računa o zdravlju svake osobe, Vrhbosanska nadbiskupija je odlučila da se svibanjsko hodočašće Gospi Kondžilskoj i Dan mladih u Komušini 30. svibnja 2020. proslave uz sudjelovanje predviđenoga broja vjernika, tj. bez organiziranog dolaska vjernika. Sve ostale vjernike i hodočasnike potičemo da toga dana sudjeluju na redovitoj Svetoj Misi u svojim župama i da slavlja iz Komušine prate putem internet i video prijenosa, te na taj način sudjeluju u završetku svibanjskih pobožnosti Gospi i Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije.
 
Dan mladih se ove godine slavi pod geslom: »Mladeži, kažem ti, ustani!« (usp. Lk 7,14), a Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II." već je pozvao određeni broj mladih kao predstavnike svih mladih naše Nadbiskupije, i ujedno organizatore onog dijela programa koji se odnosi na Dan mladih. Svi ostali mladi mogu pratiti susret putem internet i video prijenosa.
 
Ako se u vremenu do održavanja svibanjskog hodočašća Gospi Kondžilskoj i Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini eventualno promijene mjere o javnom okupljanju koje bi omogućavale dolazak većeg broja vjernika, nastojat ćemo pravovremeno informirati i prema mogućnostima organizirati navedena slavlja.
 
Mladen Kalfić, kancelar
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: