Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. srpanj 2020.

Vijesti

Rimini, 24. svibanj 2020.

SUSRET PRIJATELJSTVA MEĐU NARODIMA U RIMINIJU ODRŽAT ĆE SE UNATOČ PANDEMIJI

Bit će to prva prilika u Italiji zajednički promišljati o pandemiji, karanteni i dosadašnjim posljedicama

Susret koji od 1980. u Riminiju priređuje pokret Comunione e liberazione (Zajedništvo i oslobođenje) održat će se i ove godine, unatoč pandemiji koronavirusa, od 18. do 23. kolovoza i bit će prva prilika u Italiji zajednički promišljati o pandemiji, karanteni i dosadašnjim posljedicama, ističe se u priopćenju organizatora 22. svibnja, prenosi Vatican News.

Prijašnjih godina na skupu u toj jadranskoj luci okupljalo se i više stotina tisuća posjetitelja, a ove godine će se predavanja, okrugli stolovi o vjerskim, političkim, društvenim i kulturalnim temama održavati uglavnom online. U kongresnom centru prema trenutačnim sigurnosnim mjerama protiv širenja zaraze može se okupiti 200 do 400 osoba. Konkretni program događanja još nije utvrđen.

Predsjednik zaklade Susret prijateljstva među narodima Nijemac Bernhard Scholz istaknuo je da skup u Riminiju može biti značajni prilog ponovnoj izgradnji društva. Pojašnjavajući ovogodišnje geslo „Bez čuda ostajemo gluhi za uzvišenost” Scholz je istaknuo da se bez „čudesnoga sve svodi na objekt kalkuliranja i posjedovanja; stoga su čudesnost i zahvalnost kvasac nade i stvaralaštva koji se pak hrane hrabrom i zajedničkom odgovornošću”.

Novi predsjednik zaklade Meeting Scholz bio je od 1984. do 1998. glasnogovornik Nadbiskupije Freiburg u Njemačkoj, nakon čega živi u Italiji gdje je ovoga ožujka izabran za nasljednika dugogodišnje predsjednice zaklade Emilije Guarnieri. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: