Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

27. svibanj 2020.

Vijesti

Washington, 23. svibanj 2020.

AMERIČKI PREDSJEDNIK DONALD TRUMP POZVAO DA SE OTVORE VRATA CRKAVA, SINAGOGA I DŽAMIJA

SAD su najpogođenija država koronavirusom na svijetu s gotovo 95.000 umrlih

Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump na susretu s novinarima u petak, 22. svibnja 2020. pozvao je guvernere saveznih država da odmah, već ovoga vikenda, otvore vrata crkava, sinagoga i džamija vjernicima za održavanje vjerskih obreda, prenosi Catholic News Agency (CNA).

Američki šef države istaknuo je da će, nakon višednevnih razgovora i dogovora, američki centri za kontrolu širenja zaraze (CDC) prema njegovom nalogu izdati smjernice crkvama o ponovnom otvaranju.

Podsjetimo, SAD su najpogođenija država koronavirusom na svijetu s gotovo 95.000 umrlih od ove bolesti i s više od 1.5 milijun zaraženih, te su, kao u većini država, crkveni objekti uslijed pandemije koronavirusa bili zatvoreni za vjerske obrede s narodom, a ponegdje su bile omogućene samo privatne pojedinačne molitve vjernika pod posebnim sigurnosnim uvjetima.

“Guverneri iz Demokratske stranke ne postupaju s poštovanjem prema crkvama koje ja želim što prije otvoriti. Vrlo brzo ćemo zauzeti čvrsto stajalište prema tome. Crkve su jako važne i zbog psihičkog stanja u našoj zemlji u ovim vremenima”, napomenuo je američki predsjednik Donald Trump i dodao da je “divno sjediti kod kuće i putem računala pratiti misu, ali to nikad neće biti isto kao biti u crkvi sa svojim prijateljima”.

Predsjednik Trump je u svome obraćanju novinarima crkve, sinagoge i džamije proglasio “nužnim djelatnostima”, što znači da mogu biti otvoreni za narod tijekom pandemije, prenosi u petak 22. svibnja Catholic News Agency (CNA). (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    26. svibanj 2020.

    Bangladesh colpito dal ciclone e dal Covid-19, l'impegno del PAM

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: