Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

2. srpanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 22. svibanj 2020.

IZAŠAO DVOBROJ KATOLIČKOG TJEDNIKA

Uz zanimljive i aktualne sadržaje na poseban način govori se o misi za žrtve Bleiburške tragedije koja je slavljena u Sarajevu

Katolički tjednik je izdao još jedan dvobroj u nizu u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje te na poseban način govori o misi za žrtve Bleiburške tragedije koja je slavljena u Sarajevu, javlja nedjelja.ba.
 
U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o svim događajima koji su se zbili u Sarajevu u prvoj polovici svibnja, pri tome su na jednoj strani bili oni koji su 16. svibnja slavili svetu misu za žrtve Bleiburške tragedije, a na drugoj oni koji se nazivaju antifašistima i koji su se otvoreno protivili tome.
 
Dr. fra Tomislav Pervan u rubrici Teološki pogled pisao je o papi Benediktu XVI. te opsežnoj biografiji o njemu koju potpisuje njemački autor Peter Seewald.
 
Ususret petogodišnjici enciklike pape Franje o brizi za zajednički dom – Laudato si' (Hvaljen budi), koja se obilježava 24. svibnja, o njezinim plodovima Josipa Prskalo razgovarala je s doc. dr. sc. Zoranom Turzom, voditeljem projekta CRO Laudato si' i profesorom na Katedri za teologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) u Zagrebu.
U ustaljenoj rubrici U izlogu je prilog o proslavi mise, u povodu 75. obljetnice stradanja na Bleiburškom polju i „Križom putu“ hrvatskoga naroda, koju je u sarajevskoj prvostolnici predslavio vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić.
 
Brane Vrbić u Faktografiji piše o tome kako je povijesnu istinu o počinjenom zločinu na kraju II. svjetskog rata nad hrvatskim narodom komunistička diktatura Titove Jugoslavije pokušavala 45 godina pokopati, izbrisati te da i danas postoje oni koji pristaju uz tu zločinačku logiku.
 
Ovotjedna reportaža donosi priču o najmanjoj i najbrdovitijoj sarajevskoj župi Briješće koja svoju povijest, od službenog utemeljenja, piše već 36 godina, a pod nebesku zaštitu utekla se Sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću..
 
Razmišljanju Josip Vričko piše o croatofobima kojima je ustaša sinonim za Hrvata te postavlja pitanje tko Hrvatima nameće kompleks ustaštva.
 
U rubrici Odjeci prošlosti mons. Ivo Tomašević piše o tome kako su tijekom ratnog ludila svećenici nastojali pastoralno biti aktivni. Uz to je predstavljeno i svjedočenje vlč. Filipa Lukende koji je kasnije zajedno s katehisticom s. Cecilijom Grgić ubijen u župi Presnače.
 
Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.
 
Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije. (kta)
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    29. lipanj 2020.

    Il Papa all'Angelus prega perché "a Roma si possa vivere con dignità"

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: