Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 22. svibanj 2020.

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA ABC EUAV

Praćenje i jačanje kapaciteta Caritasovih organizacija

 U Caritasu Bosne i Hercegovine, 21. svibnja 2020. predstavljen je projekt „Praćenje i jačanje kapaciteta Caritasa – ABC EUAV“. Projekt ima za cilj koherentni i efikasni sustav upravljanja za ABC-EUAV, kroz razmjenu iskustava, metodologija, alata i dobrih praksi. Partneri na projektu učiti će jedni od drugih i podržavati se međusobno razvijajući neophodne procedure koje će zadovoljiti EUAV (European Union Aid Volunteers) zahtjeve kako bi izgradili svoje kapacitete. Ova međusobna suradnja biti će omogućena kroz jedan-na-jedan razmjenu iskustava kada je to moguće i potrebito. Partneri na projektu koji nemaju ceritfikat bilo za primanje ili slanje volontera imati će priliku aplicirati za certifikat i biti dijelom novog projekta za slanje i primanje volontera.

U mnogim državama koje su partneri na ovom projektu prirodne katastrofe često uzrokuju gubitke ljudskih života i štete na materijalnim dobrima. Kroz zajedničke napore partnera, rizik se može umanjiti, analizama uzroka gubitaka i štete i pripravnošću koja je neophodna za takve izvanredne situacije. Partneri će kroz projekt upoznati četiri glavne komponente smanjivanja rizika, prevenciju, ublažavanje, pripravnost i obnovu.

Drugi specifični cilj je uspostaviti kvalitetan upravljački mehanizam za upravljanje volonterima. Svaki sustav će biti prilagođen kontekstu države u kojoj partnerska organizacija djeluje, i svaki od partnera će u ovisnosti o statusu biti organizacija koja šalje ili prima volontere.

Nositelj projekta je Caritas Europa, dok su partneri na projektu Caritas Armenije, Caritas Rumunjske, Caritas Ukrajine, Caritas gruzije, Caritas Srbije, Caritas Kosovo, Caritas Austrija i Caritas Bosne i Hercegovine. Projekt traje 18 mjeseci. (kta/caritas.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    13. rujan 2020.

    Papa Francesco: ricorda la fine e smetti di odiare

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: