Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. srpanj 2020.

Najave

Sarajevo, 16. svibanj 2020.

Sveta misa u sarajevskoj katedrali za sve žrtve Drugoga svjetskoga rata te posebno za žrtve Bleiburške tragedije

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, 16. svibnja 2020. u 12.15 sati predvodit će Svetu misu u katedrali Srca Isusova za, kako stoji u Izjavi biskupa BK BiH od 13. svibnja 2020., „sve žrtve Drugoga svjetskoga rata, kojih je vjera samo Bogu znana, i posebice za žrtve kojima je život, bez pravedna postupka i suda, oduzet nakon toga rata na raznim putovima i u brojnim logorima, za koje se svake godine u svibnju u Bleiburgu u Austriji slavi Euharistijska žrtva i izražava Bogu molitva“.

Poštujući aktualne mjere restrikcija uslijed pandemije koronavirusa i želeći smanjiti mogućnosti bilo kakvoga incidenta, Sveta misa će biti uz sudjelovanje predviđenoga broja vjernika koji su unaprijed obaviješteni o tomu i čija su imena poznata sigurnosnim službama. Riječ je o 20 osoba ne računajući svećenike koncelebrante. Sve ostale pozvani su da toga dana sudjeluju na redovitoj svetoj misi u svojim župama te upute svoje molitve za žrtve Bleiburške tragedije i sve nevine žrtve bilo kojega naroda.

Misno slavlje izravno će, sukladno dogovoru organizatora, prenositi RTV Herceg-Bosne i biti će uživo emitirano na HRT-u, na Laudato TV, Radio Mariji BiH, Hrvatskom katoličkom radiju i drugim medijima. Video-materijali će biti besplatno ponuđeni svim TV kućama i ostalima te će ih moći preuzeti po okončanju Svete mise na poveznici.

Fotografirati tijekom Mise moći će samo službeni fotograf, djelatnik Katoličkog tjednika, a fotografije će u realnom vremenu biti besplatno ponuđene svima, uz navođenje izvora, na poveznici, te će ih biti moći preuzeti i s Katoličke tiskovne agencije i portala Nedjelja.ba.

Propovijed i uvod u Svetu misu također će biti objavljeni na mrežnima stranicama Katoličke tiskovne agencije BK BiH i portala Nedjelja.ba odmah nakon što bude izrečena. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: