Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

7. kolovoz 2020.

Najave

Sarajevo, 13. svibanj 2020.

Duhovni Marijaton 2020.

Molitva, svjedočanstvo, zajedništvo

Ove godine Radio Marije Bosne i Hercegovine organizira Marijaton koji zbog pandemije koronavirusa neće biti održan po župama te su se organizatori odlučili za Duhovni Marijaton, koji će se održati 13. svibnja 2020.

Sve postaje Radio Marije u svijetu tijekom svibnja organiziraju Marijaton, odnosno Marija maraton, tijekom kojeg se prikupljaju financijska sredstva za otvaranje novih radio postaja u svijetu. To je odgovor na poziv brojnih biskupa koji mole da se i u njihovoj biskupiji osnuje Radio Marija, kako bi i njihovi vjernici mogli biti dionici posebne karizme radija koji je Gospa htjela za sebe.

Za Duhovni Marijaton najprije će se pripraviti trodnevnicom koja se sastoji u svečanom slavljenju Svetih misa, Klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i molitvi svete krunice.

Program trodnevnice:

- 10. svibnja - Sveta misa u 18 sati, predslavit će fra Marinko Štrbac
- 11. svibnja - Sveta misa u 18 sati, predslavit će don Fabijan Štedul
- 12. svibnja - Sveta misa u 18 sati, predslavit će fra Damir Pavić

U sve dane trodnevnice Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu bit će u 20 sati, a molitva svete krunice s porukama Gospe Fatimske u 21 sat.

U srijedu, 13. svibnja, od 9 do 17.30 sati u kapelici Milosrdnog Isusa u Sarajevu bit će animirano Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu uz duhovne pjesme, molitve i poticajne misli. Pozivaju se svi koji su u mogućnosti da se pridruže ili da se uključe izravnim prijenosom putem radio valova ili facebook stranice Radio Marija u BiH.

Na sam dan Duhovnog Marijatona, 13. svibnja u 12 sat, svi djelatnici radio postaja Europe i Afrike zajedno će moliti krunicu na latinskom jeziku, a Radio Marija BiH će se izravno uključiti i predmoliti četvrto otajstvo. U 16.30 sati slavit će se zajednička Sveta misa sa djelatnicima Radio Marija iz Europe i Afrike.

Organizator posebno ističe molitvu svete krunice u 21 sat, poslije koje će sve prijatelje i dobročinitelje Radio Marije BiH, prema Gospinu pozivu koji je uputila u Fatimi, posvetiti Bezgrešnom Srcu Marijinu. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: