Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. srpanj 2020.

Najave

Sarajevo, 12. travanj 2020.

Napretkov svečani uskrsni koncert 2018. u programu BHT1

Snimku Napretkovog svečanog uskrsnog koncerta 2018. koji je održan u utorak, 10. travnja 2018. u sarajevskoj katedrali Srca Isusova može se pogledati u programu BHT1 na Uskrs, 12. travnja u 17.50 sati.

Sarajevskoj publici su se u punom umjetničkom sjaju predstavili mladi ali već afirmirani umjetnici – sopranistice Katarina Kikić i Lorena Grubešić, bariton Siniša Markanović i orguljaš Milan Lucić. Hrvatsko kulturno društvo Napredak naročito se ponosi činjenicom da je na koncertu nastupio Mješoviti pjevački zbor HKD-a Napredak iz Kreševa koji je, pod ravnanjem voditeljice Marije Pervan, stekao reputaciju nastupajući u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Na repertoaru su se našle skladbe: Pieta Signore (A. Stradella), Ava Maria (G. Caccini), O salutaris (G. Rossini), Pjevaj hvale Magdaleno (Intrada i koral – M. Lešćan), Ave Maria (P. Mascagini), Uskrsnu Isus doista (trad.), Kraljice Neba (trad.), Ljubav Kristova (M. Nardelli – arr. I. Buljan), Uskrsna radost (I. Peran), Na nebu zora rudi (trad.), Radujte se kršćani (K. Adamič), Veliko je sad veselje (trad.) i Krist uskrsnu (K. Lowry). (kta/hkdn)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: