Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

15. srpanj 2020.

Vijesti

Fra Jozo Marinčić

Fra Jozo Marinčić

Sarajevo, 10. travanj 2020.

USKRSNA PORUKA PREDSJEDNIKA KVRPP BIH FRA JOZE MARINČIĆA

Kristovo uskrsnuće je jače od svih ovozemaljskih prijetnji i nemira jer je On mir naš

Predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić uputio je svoju uskrsnu čestitku redovnicima i redovnicama koju prenosimo u cijelosti:

Sarajevo, o Uskrsu 2020.
Poštovane sestre, redovnice!
Poštovana braćo, redovnici!

Opet smo i stalno smo pred Uskrsom, Isusovim i našim. Svrstali smo se među one koji ga žele doseći. No osjećamo da nam je na tom putovanju prema Uskrsu često prolaziti kroz nesigurnosti i patnje. Nemojmo posustati! Budimo postojani u svojoj odluci i u svojoj želji!

Kristovo uskrsnuće je jače od svih ovozemaljskih prijetnji i nemira jer je On mir naš. Mi nismo sami i ne idemo sami kroz život. U Isusovoj smrti umrla je i naša smrt. S Kristom smo suuskrsli na novi život.

U liturgiji Vazmenog bdijenja slavimo noć „kad je Krist raskinuo okove smrti i kao pobjednik od mrtvih ustao“. I zaista s pravom pjevamo: „O divne li pažnje Božje prema nama. O neshvatljive li ljubavi Očeve: da roba otkupiš, Sina si predao.“ Svetkovina Uskrsa proslava je neizmjerne Božje ljubavi prema čovjeku.

Naš život i naša budućnost pripada ljubavi koja je jača od smrti. Sv.Ivan apostol napisao je: „Mi znamo da smo prešli iz smrti u život, jer ljubimo braću. Tko ne ljubi ostaje u smrti“.

Uskrsnuće počinje već ovdje na zemlji po životu iz ljubavi. Dopustimo da uskrsnuće zahvati i preobrazi naš život.

Svima nam, dok naslućujemo svjetlo Isusova ali i našega Uskrsa, želim ustrajnost na putu kojim smo se po krštenju, po vjeri i našim redovničkim zavjetima zaputili. Zna biti teško jer je križ, svejedno koje veličine i kojega oblika, put prema Uskrsu. Prihvatimo ga jer je u njemu pobjeda!

Neka radosna vijest uskrsnuća zasja i sjaji na našem licu u osjećajima i stavovima, u načinu na koji se ophodimo prema drugima. Zadržimo duh radosti i nade! Priskočimo jedni drugima u pomoć. Neka u nama bude više ljudskosti i da rastemo u vjeri.

U tom duhu neka vam je blagoslovljen i radostan Uskrs!

Fra Jozo Marinčić,
predsjednik KVRPP u

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: