Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. srpanj 2020.

Vijesti

Rim, 10. travanj 2020.

TALIJANSKA VLADA ZAHVALNA CRKVI NA SURADNJI I ŽRTVI

Vlada je zahvalna za osjećaj odgovornosti kojim su talijanski biskupi pod vodstvom kardinala Gualtiera Bassettija prihvatili donesene mjere

Premijer Giuseppe Conte istaknuo je u intervjuu za vatikanski dnevnik Osservatore Romano da su svjesni velike žrtve vjernika i duhovnika koji će i obrede Velikoga trodnevlja i Uskrs morati slaviti bez zajednice, prenosi Vatican News.
 
Vlada je zahvalna za osjećaj odgovornosti kojim su talijanski biskupi pod vodstvom kardinala Gualtiera Bassettija prihvatili donesene mjere, istaknuo je Conti, dodajući da je „svima jasna dramatična situacija u zemlji“.
 
Istodobno je izrazio veliku zahvalnost papi Franji koji opetovano poziva na solidarnost i molitvu za odgovorne u politici. Njegova mi poruka daje snage, rekao je Conte.
 
Talijanski premijer ponovno je apelirao na solidarnost u Europi s obzirom na pandemiju Covida-19. Europsku uniju pozvao je na „odlučnu promjenu smjera s političkoga i socijalnoga stajališta“.
 
Za sve kojima je doista stalo do Europe, koji vjeruju u ujedinjenu, jaku i solidarnu Europu dostojnu svoje povijesti i kulture, došao je trenutak za odlučne korake u poduzimanju svega što je moguće u obnovi i ponovnoj izgradnji.
 
Došlo je vrijeme da djelujemo kao tim. Samo ćemo se tako, zajedno s ostalim akterima u svijetu, moći suočiti sa socijalnim i gospodarskim izazovima koji će uslijediti nakon zdravstvenih, poručio je Conte u intervjuu za vatikanski poluslužbeni dnevnik. (kta/ika)
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    29. lipanj 2020.

    Il Papa all'Angelus prega perché "a Roma si possa vivere con dignità"

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: