Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. srpanj 2020.

Vijesti

Katolička crkva u kineskom Daliju

Katolička crkva u kineskom Daliju

Vatikan, 10. travanj 2020.

SVETA STOLICA ZAHVALILA KINI NA DONACIJI

Sveta Stolica zahvalila je Kini na značajnoj donaciji medicinskih potrepština, priopćio je, 9. travnja predstojnik Tiskovnog ureda Matteo Bruni

Sveta Stolica zahvalila je Kini na značajnoj donaciji medicinskih potrepština, priopćio je, 9. travnja 2020. predstojnik Tiskovnog ureda Matteo Bruni, prenosi Vatican News.

Kineski Crveni križ i jedna državno priznata katolička zaklada iz provincije Hebei organizirale su Vatikanskoj apoteci veću količinu zaštitnih sredstava u borbi protiv pandemije Covid 19.

Sveta Stolica zna cijeniti tu „velikodušnu gestu i zahvalna je biskupima, katolicima, ustanovama i svim drugim kineskim građanima na toj humanitarnoj inicijativi“, rekao je Bruni.

Kina je prije tjedan dana u Vatikan dostavila 100.000 zaštitnih maski. Sveta Stolica je pak krajem siječnja Kini darovala 600.000 zaštitnih maski, s otisnutim papinskim grbom.

Kina i Vatikan već desetljećima nemaju diplomatske odnose, no zahvaljujući Privremenom sporazumu iz rujna 2018., koji će uskoro biti ponovno razmatran, složile su se oko imenovanja biskupa.

Među vatikanskim građanima i zaposlenicima dosad je potvrđeno osam zaraženih koronavirusom, Bruni je naime 7. travnja potvrdio da je zaražena još jedna osoba. Papa i njegovi najbliži suradnici nisu među njima. Od njih su dvije osobe ozdravile, jedna je otpuštena iz bolnice i na putu je oporavka, dvije osobe su na bolničkom liječenju a tri bez simptoma u kućnoj karanteni. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: