Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 9. travanj 2020.

KARITATIVNE AKTIVNOSTI U VREMENU OGRANIČENIH MOGUĆNOSTI KRETANJA

Sve više stanovnika cijele Vrhbosanske nadbiskupije osjeća negativne posljedice korona virusa

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije nastoji odgovoriti na potrebe svojih korisnika koje su se javile kao posljedica trenutačne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini prouzročene korona virusom.

Iako je samo djelovanje Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u ovom razdoblju poprilično otežano, rad pučkih kuhinja „Jelo na kotačima“ u Sarajevu i Zenici odvija se redovito kako bi svi korisnici svakodnevno dobili topli obrok koji im je u ovim teškim vremenima možda još i više potreban, a pogotovo im je važan posjet Caritasova osoblja.

Sve više stanovnika cijele Vrhbosanske nadbiskupije osjeća negativne posljedice ovog virusa, zbog čega se broj korisnika Caritasa VN svakodnevno povećava, a na vrata Caritasa pristižu molbe i zahtjevi za različite vrste pomoći. Nažalost, osnovne životne potrepštine, kao što su hrana i higijenski proizvodi, postaju luksuz i često nedostižni ljudima u potrebi.

Kao jedan od odgovora na trenutačnu situaciju, djelatnici Caritasa čije djelovanje nije nimalo jednostavno budući da restriktivne mjere civilnih kriznih stožera pogađaju i njih, bilo da se radi o osobnoj sigurnosti bilo o nemogućnosti kretanja i kontakata s drugim osobama, su u proteklih nekoliko tjedana ipak podijelili preko 350 paketa pomoći ugroženim pojedincima dok je taj broj kudikamo veći ako se uzmu u obzir i druge skupine i organizacije kojima se pomoglo. Sadržaj paketa činile su namirnice, higijenski proizvodi kao i maske te rukavice za korisnike. Osim podjele paketa, Caritas je osigurao i provedbu projekta Kućna skrb starih i bolesnih, kako bi se pomoglo osobama starije životne dobi koje su najosjetljivija skupina na novi korona virus. Nastoji se pomoći i bolesnim ljudima, samohranim roditeljima, kao i mnogim drugim osobama s područja naše nadbiskupije.

Caritas je još jednom, unatoč svim poteškoćama i izazovima, pronašao način biti i ostati uz čovjeka u potrebi, čovjeka koji je od bližnjih ostavljen, zaboravljen, a od društva odbačen na marginu, prenosi mrežna stranica caritas-sarajevo.ba. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    9. rujan 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: