Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

31. svibanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 8. travanj 2020.

NADBISKUP VUKŠIĆ TREBAO BITI UVEDEN U KOADJUTORSKU SLUŽBU NA MISI POSVETE ULJA

„Iz razumljivih razloga to nije bilo moguće obaviti na takav način. Znam da sam u vašim molitvama i u molitvama sve ostale braće i sestara"

Tijekom Mise posvete ulja, koju je na Veliku srijedu 8. travnja 2020. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, u prigodnoj propovijedi nadbiskup koadjutor vrhbosanski mons. Tomo Vukšić podsjetio je da je upravo na ovom Euharistijskom slavlju trebao biti uveden u koadjutorsku službu.

„Draga braćo svećenici, prije negoli se proširila pošast virusa, bilo je zamišljeno da u ovoj katedrali u molitvenom Euharistijskom zajedništvu prezbiterija, druge braće biskupa i Naroda Božjega, danas bude obilježen početak koadjutorske službe. No iz razumljivih razloga to nije bilo moguće obaviti na takav način. Ali znam da sam u vašim molitvama i u molitvama sve ostale braće i sestara Kristovih vjernika. I preporučam se vašim molitvama, dobroti, solidarnosti, prijateljstvu i suradnji. A ja za vas svećenike i cijeli Narod Božji molim: Gospodine Isuse, svemogući Vječni Svećeniče, zahvaljujemo Ti što si nas pozvao i molimo Te: pomozi svim svećenicima, svojim slugama, koji su pomazani istim Duhom Gospodnjim, da vjerno obnavljaju žrtvu spasenja u Tvoje ime, da Tvojim vjernima priređuju vazmenu gozbu, da prednjače ljubavlju, da vjernike hrane Tvojom riječju i svetim otajstvima; da posvećuju život Tebi i spasu braće i sestara, da nastoje postati slika Tebe samoga i da postojano svjedoče ljubav i vjernost Tebi; sačuvaj ih zdrave u duši i tijelu da blagovjesnici budu siromasima, da sužnjima proglašuju oslobođenje, vid slijepima, da na slobodu puštaju potlačene, da navješćuju vrijeme milosti Gospodnje. Po Kristu Gospodinu našemu“, kazao je nadbiskup Vukšić koji je, 26. ožujka 2020. uveden u službu nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu na skromnoj svečanosti u nazočnosti kardinala Puljića i članova Konzultorskoga vijeća Vrhbosanske nadbiskupije te savjetnika Apostolske nuncijature u BiH mons. Henryka Jagodzinskog. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: