Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

31. svibanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 8. travanj 2020.

SVETA STOLICA POZIVA NA OSOBITU BRIGU ZA STARIJE U PANDEMIJI

Dikasterij za laike, obitelj i život objavio je u utorak 7. travnja pismo u kojem upozorava da se „ne smije napustiti starije jer u samoći koronavirus ubija još više“

Dikasterij za laike, obitelj i život objavio je u utorak, 7. travnja 2020. pismo u kojem upozorava da se „ne smije napustiti starije jer u samoći koronavirus ubija još više“, prenosi Vatican News.

Mora se učiniti sve što je moguće da bi se ublažila napuštenost, a u ovim okolnostima to bi moglo značiti i spašavanje života. U nekim se domovima za umirovljenike i palijativnim ustanovama događaju tragedije. Mora biti jasno da spašavanje života starijih ljudi koji žive u umirovljeničkim domovima ili su sami i bolesni ima jednaki prioritet kao spašavanje bilo koje druge osobe, upozorava se u dokumentu.

Stariji, kojima mlađi naraštaji duguju veliku zahvalnost, trenutačno plaćaju najvišu cijenu pandemije. Statistike pokazuju da je više od 80 posto preminulih od Covid-19 u Italiji bilo starije od 70 godina. Stoga upravo Crkva mora iznaći nove i kreativne načine kako starim ljudima koji žive sami pružiti nužnu podršku, pomoć i blizinu, poručuju iz Dikasterija za laike, obitelj i život. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: