Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

11. srpanj 2020.

Poruke i poslanice

Vatikan, 5. travanj 2020.

Papin nagovor prije molitve Anđeo Gospodnji na Cvjetnicu 5. travnja 2020.

Mladi su pozvani svjedočiti nadu u ovom teškom vremenu

Draga braćo i sestre,
Prije no što zaključimo ovo slavlje želim pozdraviti one koji su u njemu sudjelovali putem sredstava društvene komunikacije. Poseban pozdrav mladima iz cijeloga svijeta koji na jedan novi način, na biskupijskoj razini, slave današnji Svjetski dan mladih. Danas je bilo predviđeno da mladi iz Paname predaju Križ mladima iz Lisabona. Ta tako sugestivna gesta odgođena je za nedjelju Krista Kralja, 22. studenog. U očekivanju tog trenutka pozivam vas mlade da njegujete i svjedočite nadu, velikodušnost, solidarnost koja nam je svima potrebna u ovom teškom vremenu.
 
Sutra, 6. travnja obilježava se Svjetski dan sporta za mir i razvoj koji su proglasili Ujedinjeni narodi. U ovom se razdoblju mnogi događaji odgađaju, ali izlaze na vidjelo najbolji plodovi sporta: rezistentnost, timski duh, bratstvo, davanje najboljeg od sebe… Dakle, ponovno pokrenimo sport za mir i razvoj.
 
Dragi prijatelji, krenimo s vjerom u Veliki tjedan u kojem Isus pati, umire i uskrisuje. Osobe i obitelji koje neće moći sudjelovati u liturgijskim slavljima pozvane su okupiti se u molitvi kod kuće, također uz pomoć tehnoloških sredstava. Prigrlimo u duhu bolesne, njihove obitelji i one koji ih liječe s velikim samoprijegorom; molimo za pokojne u svjetlu pashalne vjere. Svatko je prisutan u našem srcu, u našem sjećanju, u molitvi.
 
Od Marije učimo nutarnju tišinu, pogled srca, ljubavlju ispunjenu vjeru kako bismo slijedili Isusa na križnome putu, koji vodi k slavi Uskrsnuća. Ona kroči zajedno s nama i podupire našu nadu.
 
(kta/ika)
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: