Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

15. srpanj 2020.

Vijesti

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!

Swansea, 4. travanj 2020.

PREMINULA SESTRA DRUŽBE MISIONARKE LJUBAVI OD ZARAZE KORONAVIRUSOM

Sestra Sienna bila je 50 godina u družbi Misionarke ljubavi

Sestra Sienna, 73 godine, porijeklom iz Jharkhanda, je možda prva sestra Misionarka ljubavi koje je preminula od koranavirusa. Njen samostan u Swansea-u je izoliran: cijela zajednica je zaražena. I njihova kuća u Parisu je u izolaciji, javlja AsiaNews

”Dragi Prijatelji, s dubokom boli, vam javljamo da je sestra Sienna, 73 godine, iz samostana Swansea (Wales, Velika Britanija) krenula u vječnost s našim Gospodinom 1. travnja. Bila je u bolnici zbog Kovid-19 od prošlog tjedna. Porijeklom je iz Jharkhanda, India. Molite za njenu dušu. Također vas molimo da molite za preostale sestre tog samostana. Sve članice zajednice su pozitivne na virus, od kojih je jedna u vrlo teškom stanju”.

Ovim je priopćenjem, matična kuća Misionarke ljubavi u Kolkati priopćila smrt sestre Sienne, prve sestre preminule od koronavirusa.

Sestra Bresilla iz Kolate je priopćila da je sestra Sienna bila 50 godina u družbi Misionarke ljubavi. Rođena je u Jharkhandu (istočna Indija), a poslana je u Veliku Britaniju na sjeveru Londona. 2016 godine je poslana u Swansea-u (300 km zapadno od Londona) gdje je radila sa siromašnima i napuštenima. U ovom je razdoblju dijelila hranu siromašnima, oboljelima od koronavirusa.

Zbog bolesti je bila smještena u Morriston Hospital u Swansea-u gdje je od komplikacija izazvanih koronavirusa, preminula.

Do sada nema drugih žrtava, uzrokovanih koronavirusom, u družbi Misionarke ljubavi, iako su u samostanu u Swansea-u sve sestre zaražene. Istodobno je došla vijest da je jedan njihov samostan u Parisu također u izolaciji budući da neke sestre imaju simptome akutne upale pluća. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: