Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

7. srpanj 2020.

Vijesti

Köln, 1. travanj 2020.

WOELKI: NI U OVO KRIZNO VRIJEME NE SMIJEMO ZABORAVITI MIGRANTE!

Kardinal Rainer Maria Woelki je, između ostalog, za beskućnike koji su ovih dana posebno ugroženi, otvorio i dijecezansku bogosloviju

U krizi s koronom, kardinal Rainer Maria Woelki iz Kölna poziva na solidarnost s ratnim izbjeglicama u Siriji, Turskoj i Grčkoj. Njihova se sudbina ovih dana pogoršava, rekao je nadbiskup u nedjelju u Kölnu za Domradio. Ako se Covid-19 pojavi u izbjegličkim kampovima na grčkoj granici, neće biti dostupnih testova, lijekova za intenzivnu njegu niti sredstava za dezinfekciju”.

Sobe i apartmani koji su ovdje u Kölnu pripremljeni za migrante su prazni, istovremeno dok maloljetna i ranjiva djeca izbjeglica i mladi bez roditelja moraju živjeti i noćiti na ulici ili ostati u prenapučenim izbjegličkim kampovima” – rekao je Woelki. U svijetu postoji toliko potreba koje Bog ne želi i koje uzrokuju sami ljudi.

Nadbiskup je, također, pozvao na pomoć starijim i bolesnim osobama, posebno tijekom pandemije. Opravdano su vrlo zabrinuti. Obitelji, prijatelji i susjedi ne bi trebali ostavljati ove ljude same, usprkos svim rizicima.

Osim toga, kölnski kardinal je za beskućnike, koji su ovih dana posebno ugroženi, otvorio i dijecezansku bogosloviju gdje ih čeka topli dom, hrana i manja opasnost od zaraze. Izjavio je da bogoslovija može primiti od 100 do 150 ljudi u potrebi, piše Vatican News, a prenosi Fratellanza umana. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    28. lipanj 2020.

    Angelus 28 giugno 2020 Papa Francesco

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: