Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

7. srpanj 2020.

Vijesti

Krakov, 1. travanj 2020.

INICIJATIVA FRANJEVACA KONVENTUALACA „POSVOJI JEDNOG LIJEČNIKA“

Radi se o dragovoljnoj obvezi svakidašnje molitve za jednu osobu koja u teškim vremenima pandemije ulaže nadljudske napore u njezinu svladavanju

Prema internetskom portalu Reda franjevaca konventualaca Generalne kurije u Rimu, poljski franjevci konventualci Krakovske provincije pokrenuli su znakovitu inicijativu koja je u zemlji, a i izvan nje, pobudila pažnju i zanimanje. Inicijativu su nazvali „Posvoji jednog liječnika“, a radi se o dragovoljnoj obvezi svakidašnje molitve za jednu osobu koja u teškim vremenima širenja zaraznoga koronavirusa ulaže nadljudske napore u njezinu svladavanju, čak izlaže i svoj život u toj zasad još neravnopravnoj borbi.

Pothvat je uslijedio kao odgovor jednoj liječnici koja je u vrijeme studija i specijalizacije bila pastoralno vezana uz jedan od samostana ove provincije. „Prateći razvoj stanja preostaje mi samo da od vas zatražim molitvu. Predlažem vam da preko molitve duhovno ‘posvojite’ jednoga zdravstvenog djelatnika: liječnika, bolničara, tehničara, bolničkog činovnika, itd. Dobro će doći bilo koji oblik molitve, samo neka to bude redovito“, napisala je liječnica.

Franjevci Krakovske provincije prihvatila su inicijativu i o tome izvijestili razne medije. Među ostalima i generalni tajnik Poljske biskupske konferencije mons. Artur Mizinski podržao je i ohrabrio ovaj pothvat: „Nastojmo cijeniti veliku odanost zdravstvenih djelatnika… Molimo za njih i njihove obitelji. Pokažimo im svoju zahvalnost i svoju podršku“.

Želja je hrvatskih franjevaca konventualaca da ova plemenita inicijativa „Posvoji jednog liječnika“ naiđe na plodno tlo i u Hrvatskoj kao izraz vjerničke zahvalnosti za sve što naši liječnici poduzimaju u borbi protiv epidemije. Dovoljno je odabrati jednog zdravstvenog djelatnika po vlastitom izboru, ili Bogu prepustiti da molitva bude za onoga koji je u najvećoj potrebi, i za njego dnevno moliti molitvu koju sami odaberemo. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: