Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. svibanj 2020.

Vijesti

Washington, 1. travanj 2020.

EKUMENSKI POZIV NA SUDJELOVANJE U POPISU STANOVNIŠTVA U SAD-U

U srijedu, 1. travnja 2020. u Sjedinjenim Američkim Državama počinje redovni desetogodišnji popis stanovništva – Census 2020.

U srijedu, 1. travnja 2020. u Sjedinjenim Američkim Državama počinje redovni desetogodišnji popis stanovništva – Census 2020. Crkve su pozvale na sudjelovanje svih, podsjećajući na sustavnu nepravdu dosadašnjih popisa koji nisu uzeli u obzir neke nacionalne skupine i djecu.

Zajedničko priopćenje poziva američke građane da se unatoč pandemije koronavirusa odazovu popisu. Priopćenje su potpisale i mnoge katoličke dijeceze, redovničke družbe i karitativne organizacije. Ističu koliko je važno da se popisom obuhvate sve društvene skupine jer se tim podacima odlučuje financiranje iz državnih fondova – npr. škola i bolnica koje zbog prethodnih popisa primaju nedovoljnu potporu. To je trenutačno jako vidljivo i na zdravstvenom osiguranju zaraženih koronavirusom, ističe se u dokumentu.

Na izjašnjavanje imaju pravo državljani ali i ilegalni useljenici a privatnost svih koji popune obrasce popisa (koji stižu na kućnu adresu ili su dostupni elektroničkim putem) je zajamčena, prenosi Kathpress. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2020.

    2020 maggio 24 Papa Francesco Regina Coeli Cina

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: