Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

31. svibanj 2020.

Vijesti

Biskup Franjo Komarica

Biskup Franjo Komarica

Banja Luka, 27. ožujak 2020.

POZIV BISKUPA KOMARICE NA SUDJELOVANJE U MOLITVI SA PAPOM FRANJOM

Petak, 27. ožujka u 18 sati - molitva pred Bazilikom Sv. Petra u Rimu

Biskup banjolučki mons. Franjo Komarica uputio je poziv svim župnicima, upraviteljima župa, samostanskim poglavarima i poglavaricama i svim katoličkim vjernicima laicima Banjolučke biskupije za sudjelovanje - putem sredstava javnog priopćavanja - sa Svetim Ocem papom Franjom u njegovoj večerašnjoj javnoj molitvi pred Bazilikom Sv. Petra u Rimu. Poziv biskupa Komarice, prenosimo u cijelosti:

Svim župnicima, upraviteljima župa, samostanskim poglavarima i poglavaricama i svim katoličkim vjernicima laicima Banjolučke biskupije

Draga braćo i sestre,

stigla nam je obavijest od Dikasterija za komunikacije (Tiskovnog ureda) Svete Stolice da će Sveti Otac – uslijed aktualne pandemije koronavirusa - , danas, u petak, 27. ožujka 2020. u 18 sati pred Bazilikom sv. Petra u Rimu predvoditi molitvu s Euharistijskim klanjanjem i podijeliti blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom Gradu i svijetu (Urbi et orbi). Sve će izravno prenositi – koliko do sada znamo – i TV BH1, HTV1, Hrvatski katolički radio, Radio Marija, Radio Mir – Međugorje – a moći će se pratiti i putem Interneta.

U obavijesti se navodi da svi oni, koji putem sredstava javnog priopćavanja duhovno sudjeluju u papinoj molitvi mogu dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti za sebe ili za jednog pokojnika. Uvjeti su uobičajeni: ispovijed i pričest prvom prilikom kad to bude moguće, zatim molitva Oče naš i Vjerovanje te još jedna molitva (Marijanska ili druga) na nakanu Svetog Oca; pokajati se za počinjene grijehe i donijeti odluku ne griješiti.

Podsjećam kako ovaj potpuni oprost nije zamjena za sakrament ispovijedi nego je duhovno oslobođenje od posljedica grijeha koje smo učinili mi osobno ili netko drugi za kojega ga namjenjujemo. To je blago iz duhovne riznice Kristove Crkve, koju ona dijeli i primjenjuje kao duhovnu pomoć svojim vjernicima.

Pozivam Vas sve da osobno sudjelujete u ovom „planetarnom“ duhovnom i molitvenom slavlju i da obavijestite i potaknete što veći broj članova svojih župnih ili redovničkih zajednica da se priključe molitvi i blagoslovu Svetog Oca večeras u 18 sati.

Neka Vas sve krijepi Božja utjeha i zagovor Presvete Djevice, Pomoćnice kršćana.


Vaš brat

Franjo Komarica, biskup

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: