Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. rujan 2020.

Vijesti

Vatikan, 25. ožujak 2020.

PAPA MOLIO OČENAŠ U DUHOVNOM JEDINSTVU SA SVIM KRŠĆANIMA NA SVIJETU

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova, 25. ožujka papa Franjo je iz Biblioteke Vatikanske palače molio Očenaš u duhovnom jedinstvu svih kršćana svijeta

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova, 25. ožujka 2020. papa Franjo je iz Biblioteke Vatikanske palače molio Očenaš u duhovnom jedinstvu svih kršćana svijeta.

Papa u uvodu molitve Oče naš, koju su izravno prenosili vatikanski mediji i Vatican News na svojim mrežnima, pozvao je kršćane na molitvo za čovječanstvo koje je teško kušano pandemijom koronavirusa.

“Draga braćo i sestre, danas smo se u duhu okupili, svi kršćani na svijetu, da zajedno s izmolimo molitvu Očenaš koju nas je Isus naučio. Kao djeca puna pouzdanja obraćamo se Ocu. Činimo to svaki dan, nekoliko puta dnevno; ali upravo sada želimo moliti milosrđe za čovječanstvo koje je teško kušano pandemijom koronavirusa. I to činimo zajedno, kršćani svih Crkava i zajednica, svih životnih doba, jezika i naroda”, rekao je Papa.

U molitvi Oče naš, papa Franjo se posebno spomenuo onih koji trpe u ovom vremenu obilježenom strahom, patnjom, smrću zbog pandemije.

“Molimo za bolesne i njihove obitelji; za zdravstvene djelatnike i one koji im pomažu; za vlasti, pripadnike snaga reda i volontere; za služitelje naših zajednica. Danas mnogi od nas slave Utjelovljenje Riječi u krilu Djevice Marije, kad se u njenom poniznom i posvemašnjem „Evo me“ odrazio „Evo me“ Sina Božjega. I mi se povjeravamo s punim povjerenjem rukama Božjim i jednim srcem i jednom dušom molimo“, rekao je Papa a zatim izmolio molitvu Očenaš. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: