Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. rujan 2020.

Izdvajamo

Zagreb, 21. ožujak 2020.

Slavlje Dana Gospodnjega u obitelji u zapriječenosti sudjelovanja na Misi

Hrvatski institut za liturgijski pastoral pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji priredio je tekstove Slavlja Dana Gospodnjega u obitelji u zapriječenosti sudjelovanja na Misi za Četvrtu korizmenu nedjelju, 22. ožujka 2020.

Četvrta korizmena nedjelja, 22. ožujka 2020.

Opasnost od zaraze koja nam prijeti u javnome okupljanju nagnala je pastire Crkve da, u brizi za dobro vjernika, donesu odluku o obustavi zajedničkoga slavljenja Svetih misa. Te novonastale okolnosti potiču nas da na drukčiji način živimo crkveno zajedništvo i slavimo Dan Gospodnji. Obitelj, kao zajednica krštenika, prepoznaje se kao »Crkva u malom«, »kućna Crkva«. Stoga i ove kušnje mogu biti milosna prigoda da iznova otkrijemo ljepotu i snagu molitvenoga zajedništva u obitelji. Obitelji ujedinjenje u zajedničkoj molitvi tvore snažan vez Crkve i jedinstven oblik slavljenja Gospodina.
Hrvatski institut za liturgijski pastoral pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji priredio je tekstove Slavlja Dana Gospodnjega u obitelji u zapriječenosti sudjelovanja na Misi za Četvrtu korizmenu nedjelju, 22. ožujka 2020.

Tekstovi, s glazbenim prilozima, mogu poslužiti obiteljima i pojedincima da se zajedno okupe u slušanju Božje riječi, razmatranju, molitvi i pjesmi.

Hrvatski institut za liturgijski pastoral priređivat će i objavljivati tekstove molitvenih slavlja za svetkovine i nedjelje sve dok bude na snazi odluka o obustavi slavlja Mise s narodom. Institut će priređivati i druge prigodne molitvene tekstove namijenjene vjernicima za dublje življenje vjere i crkvenoga zajedništva u ovim okolnostima.

Tekstove za obiteljsko slavlje Četvrte korizmene nedjelje, 22. ožujka 2020., možete preuzeti na stranicama Hrvatskoga instituta za liturgijski pastoral. (kta/ika)

 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    6. rujan 2020.

    Papa Francesco Angelus

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: