Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

8. travanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 29. veljača 2020.

ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVO ZA PREDŠKOLSKI ODGOJ PRI KVRPP BIH

Razgovaralo se o problemima glede financiranja vjerskih vrtića u BiH, iskustvima, poteškoćama i radostima u radu s djecom

Povjerenstvo za predškolski odgoj pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine održalo je u dopodnevnim satima 27. veljače 2020. u franjevačkom samostanu na Kovačićima u Sarajevu svoju sjednicu pod predsjedanjem voditeljice Povjerenstva s. Benedikte Boškić, članice sestara Kćeri Božje Ljubavi.

Sjednici je nazočio predsjednik Konferencije fra Jozo Marinčić i članice Povjerenstva: s. Dominika Anić, ŠSF Provincije Svete obitelji i s. Judita Matić, SMI Provincije Bezgrešnog začeća BDM.

Na početku sjednice voditeljica Povjerenstva uputila je pozdravne riječi svima, posebno predsjedniku Konferencije fra Jozi što je izdvojio vrijeme i iskazao svoje zanimanje i podršku za rad vjerskih vrtića.

U radnom dijelu sjednice, razgovaralo se o problemima glede financiranja vjerskih vrtića u Bosni i Hercegovini, iskustvima, poteškoćama i radostima u radu s predškolskom djecom. Fra Jozo je istaknuo važnost vjerskih vrtića koji svojim odgojnim i obrazovnim djelovanjem i prisutnošću, između ostaloga, potiču i pridonose opstanku i ostanku hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Na koncu sjednice doneseni su prijedlozi koji će biti izneseni na sjednici Izvršnog odbora Konferencije. Sudionici sastanka izrazili su zajedničko stajalište da bi bilo dobro i potrebno organizirati sastanak sa svim voditeljima katoličkih vrtića u BiH .

Nakon sjednice slijedio je predah i razgovor uz okrijepu. (kta/kvrppbih)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. travanj 2020.

    Santa Marta, 7 aprile 2020, Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: