Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

9. kolovoz 2020.

Vijesti

Sarajevo, 27. veljača 2020.

KARDINAL PULJIĆ ZAHVALIO KARDINALU BASSETIJU ZA ORGANIZACIJU SUSRETA BISKUPA MEDITERANSKIH ZEMALJA U BARIJU

Na izvanredno lijepo organiziranom susretu biskupa mediteranskih zemalja

Predsjednik biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić uputio je, 26. veljače 2020. pismo predsjedniku Talijanske biskupske konferencije kardinalu Gualtieru Bassettiju, nadbiskupu Perugie, te od srca zahvalio njemu „i cijeloj Talijanskoj biskupskoj konferenciji na izvanredno lijepo organiziranom susretu biskupa mediteranskih zemalja održanom od 19. do 23. veljače 2020. u Bariju pod geslom: Sredozemlje - granica mira“.

„Sudjelovanje cijelog Predsjedništva Talijanske biskupske konferencije na čelu s Vama te petorice predsjednika Komisija koje su povezane s temom ovog zasjedanja pokazuje koliku je važnost Vaša Konferencija dala ovom skupu. Dolazak velikog broja biskupa iz raznih biskupija širom Italije na završni susret u bazilici sv. Nikole te na Euharistijsko slavlje s papom Franjom također je bilo puno simbolike za nas biskupe koji smo došli iz mediteranskih zemalja na ovaj susret. Organizacija cijelog susreta bila je na visokoj razini pa na tome zahvaljujem i čestitam Predsjedništvu na čelu s Vama kao i cijelom generalnom tajništvu koje predvodi preuzvišeni gospodin mons. Stefano Russso. Čestitam i na vrlo lijepo uređenoj mrežnoj stranici: www.mediterraneodipace.it na kojoj su se odmah mogli pronaći svi potrebni materijali“, napisao je kardinal Puljić kardinalu Bassetiju.

„Posebne čestitke i riječi zahvale zaslužuje cijela nadbiskupija Bari-Bitonto na čelu s nadbiskupom mons. Francescom Cacuccijem. Osim vrlo lijepo organiziranih Misnih slavlja u katedrali i u bazilici sv. Nikola, posebno lijepa bila su slavlja po župama. Osobno sam slavio Svetu misu u gradu Modugno gdje su svećenici i vjernici pokazali veliko srce i vrlo lijepo pripremili cijeli događaj“, stoji u pismu kardinala Puljića upućenom predsjedniku Talijanske biskupske konferencije kardinalu Bassetiju.

U svom pismu kardinal Puljić na kraju izražava zahvalnost što mu je povjereno da pred Svetim Ocem uputi riječi pozdrava i zahvale. „Nastojao sam to učiniti od srca i prenijeti osjećaje nas biskupa koji smo imali blagoslovljenu prigodu uživati tako lijepo domaćinstvo Talijanske biskupske konferencije, nadbiskupije Bari-Bitonto, grada Barija i drugih okolnih mjesta te cijele pokrajine Apulije“, napisao je kardinal Puljić. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: