Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

3. srpanj 2020.

Najave

Sarajevo, 20. ožujak 2020.

Korizmene propovijedi u sarajevskoj katedrali

Tema: Papino pismo "Aperuit illis" (Nedjelja Božje Riječi)

U skladu s višegodišnjom tradicijom, profesori Vrhbosanske i Franjevačke teologije u Sarajevu predvodit će Misna slavlja u sarajevskoj katedrali Srca Isusova i uputiti prigodne propovijedi svakog petka u korizmi u 18 sati.

Teme korizmenih propovijedi u sarajevskoj katedrali su:

- 28. veljače - „Božje nadahnuće Svetog pisma" (posvetiti mu vrijeme i molitvu da ono bude primljeno 'ne kao riječ ljudska, nego kakva uistinu i jest, Riječ Božja' koja djeluje u vjernicima, usp. 1 Sol 2,13.)“, dr. fra Anto Popović, prof. na Franjevačkoj teologiji u Nedžarićima.

- 6. ožujka - "Biblijska se vjera temelji na živoj riječi a ne na knjizi". (Sveto pismo i predaja zajedno su jedan jedini izvor Objave. Prije nego je Sveto pismo postalo pisani tekst predavano usmeno i održavano živom vjerom naroda koji ga je usred mnogih drugih naroda prepoznavao kao svoju povijest i izvor svojega identiteta), dr. vlč. Dubravko Turalija, prof. Na KBF-u Sarajevo.

- 13. ožujka - “Biblija je knjiga naroda Gospodnjeg”. (Riječ Božja ujedinjuje vjernike i čini ih jednim narodom), dr. fra Emanuel Josić, prof., meštar, ekonom na Franjevačkoj teologiji u Nedžarićima.

- 20. ožujka - “Riječ Božja poziva na milosrdnu ljubav” (Slušati Sveto pismo kako bi se u djelo provodilo milosrđe – izazov koji se postavlja pred nas u životu), dr. vlč. Hrvoje Kalem, prof. Na KBF-u u Sarajevu.

- 27. ožujka - „Ne živi čovjek samo od kruha nego od svake riječi što izlazi iz Božjih usta“ (Slatkoća i gorčina Svetog pisma 'Ez 3,3; Otk.10,10'), fra Miro Relota, duhovnik na Franjevačkoj teologiji u Nedžarićima.

- 3. travnja - „Blažena Djevica Marija – blažena je upravo zato što čuva Božju Riječ (Lk. 1,45)“, mr. vlč. Ivica Mršo, prof. na KBF-u Sarajevo.

„Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (Lk. 24, 45)

Križni put je u 17.30 sati. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. lipanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: