Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. rujan 2020.

Vijesti

Katolički tjednik br. 9

Katolički tjednik br. 9

Sarajevo, 27. veljača 2020.

DEVETI BROJ KATOLIČKOG TJEDNIKA

Središnja tema novog 9. broja Katoličkog tjednika posvećena je korizmi

Čistom srijedom - Pepelnicom katolici započinju vrijeme korizme koje priprema na najveću istinu vjere – svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova. Ususret tomu, o njezinu značaju razgovarali smo s misionarom milosrđa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji fra Josipom Ikićem.

U svojoj ovogodišnjoj korizmenoj poruci vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić uputio je poticaj svekolikom katoličkom puku, u svjetlu priprave za održavanje prve Sinode Vrhbosanske nadbiskupije pod geslom Sve obnoviti u Kristu.

Pučke pobožnosti su osebujne. Vjernici se mole u svim zgodama, hodočaste na mnoga mjesta; zavjetna, povijesna i ona koja u sebi skrivaju legendu s važnom porukom vjere. Rama je područje u kojem su sačuvane mnoge od njih...u novoj reportaži pročitajte tekst o Uzdolskoj kalvariji...

U odjeku korizme, a u povoduVelikog posta koji u pravoslavnim Crkvama ove godine počinje 2. ožujka, sugovornika smo pronašli u teologu Stevanu Jovanoviću, te smo s njim razgovarali na temu odricanja, pokore i društvene poruke posta...

Papa Franjo traži da budući diplomati trebaju prije ulaska u diplomatsku službu Svete Stolice barem godinu dana provesti u misionarskom radu izvan svoje biskupije. Više o tome u rubrici Zov misija

U organizaciji Talijanske biskupske konferencije od 19. do 23. veljače u talijanskom Bariju, održan je susret biskupa zemalja Sredozemlja kojeg je misom na Trgu Viktora Emanuela II. zatvorio papa Franjo. Izvješće pročitajte u rubrici u Izlogu.

Reprezentacija svećenika Bosne i Hercegovine u malom nogometu ponovno je europski doprvak. U završnom ogledu na kraju 14. europskog prvenstva u Pragu 20. veljače izgubili su od kolega iz Poljske nakon izvođenja šesteraca.

Vrhbosansko bogoslovno sjemenište i ove je godine bilo domaćinom redovitog godišnjeg susreta animatora liturgijskog pjevanja i sviranja Vrhbosanske nadbiskupije. Susret je upriličen 22. veljače, a bilo mu je nazočno 16 sudionika.

Prijatelji Katoličkog školskog centra Sv. Pavao u Zenici po 10. su se put okupili 22. veljače na tradicionalnom donatorskom druženju.

U Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu do 17. do 20. veljače upriličene su duhovne vježbe koje je predvodio dr. mons. Juraj Batelja.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    9. rujan 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: