Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. ožujak 2020.

Vijesti

Washington, 27. veljača 2020.

AMERIČKI BISKUPI RAZOČARANI ODLUKOM SENATA DA ODBACI ZAKONE ZA ZAŠTITU NEROĐENE DJECE

„Zastrašujuće je da je ijedan američki senator, a kamoli njih više od 40, bio za nastavak brutalnog ubijanja nerođene djece“

Biskupska konferencija SAD-a nezadovoljna je odlukom Senata da odbaci dva prijedloga zakona usmjerena na zaštitu nerođene djece od kasnih pobačaja i onih koji su preživjeli neuspjeli pokušaj pobačaja, prenosi u srijedu, 26. veljače 2020. Vatican News.

Predsjednik vijeća za život BK SAD-a nadbiskup Joseph Naumann izrazio je 25. veljače veliko razočaranje odlukom Senata, ocijenivši da nisu uspjele proći dvije ključne reforme ljudskih prava koje većina američkih građana podržava.

Žestoku raspravu oko uvođenja ta dva zakona otvorio je vođa senatske većine 78-godišnji Mitch McConnell, republikanac iz Kentuckyja, istaknuvši “da svaki senator ima priliku iskazati svoj jasan moralni stav o tome”.

„Zastrašujuće je da je ijedan američki senator, a kamoli njih više od 40, bio za nastavak brutalnog ubijanja nerođene djece ili novorođenih beba koje prežive pobačaj”, kazao je nadbiskup Naumann, dodavši da je „američka nacija bolja od ovoga i da je većina Amerikanaca bila za prijedloge tih zakona koji nisu prošli u Senatu”.

Sjedinjene Američke Države su, uz Kanadu, Kinu, Nizozemsku, Sjevernu Koreju, Singapur i Vijetnam, zemlje u kojima je pobačaj „kao pravo izbora” legalan i nakon dvadesetog tjedna od djetetova začeća. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    29. ožujak 2020.

    Il Papa a Santa Marta: chiediamo la grazia di piangere con chi piange

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: