Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

19. rujan 2020.

Vijesti

Novi Travnik, 14. veljača 2020.

U NOVOM TRAVNIKU PREDSTAVLJENE KNJIGE BISKUPA RATKA PERIĆA

U Župi Uzašašća Gospodinova Novi Travnik, upriličeno je predstavljanje knjiga "Nada koja ne postiđuje"" i "Ljubav koja ne prestaje"

U srijedu, 12. veljače 2020. u Župi Uzašašća Gospodinova Novi Travnik, upriličeno je predstavljanje knjiga o Zagrebačkom nadbiskupu Alojziju kardinalu Stepincu "Nada koja ne postiđuje" i "Ljubav koja ne prestaje", autora mons. Ratka Perića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog.

Predstavljanju knjiga u poslijepodnevnim satima prethodila je redovita pobožnost Gospi Brze Pomoći, a zatim Sveta misa koju je predslavio don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko mrkanske biskupije u koncelebraciji vlč. Marka Majstorovića, župnika, i vlč. Predraga Ivandića, prefekta u Nadbiskupijskom sjemeništu „Petar Barbarić“ Travnik. Liturgijsko pjevanje animirali su sjemeništarci pod vodstvom duhovnika vlč. Jakova Kajinića.

U prigodnoj homiliji don Željko je govorio o Blaženoj Djevici Mariji kao istinskom i svijetlom uzoru otvorenosti životu naspram kulturi smrti koja je sveprisutna u današnjem svijetu. Pozvao je vjernike da se poput Marije ne boje otvoriti životu koji je najveći dar od Boga, da se otvore suradnji s Bogom, da se ne boje Boga veličati u svakodnevici života i da svojim životom svjedoče i štite život svakog čovjeka od začeća do smrti.

Nakon euharistijskog slavlja vjernicima, koji su ispunili župnu crkvu, darovana je mogućnost sudjelovati na predstavljanju dviju knjiga o kardinalu Stepincu autora biskupa Ratka Perića. Knjiga "Nada koja ne postiđuje" je objavljena u prigodi 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije Zagrebačkog nadbiskupa Alojzija kardinala Stepinca, mučenika. A druga knjiga "Ljubav koja ne prestaje", objavljena u prigodi 50. obljetnice svećeničkog ređenja biskupa Perića, proizašla je iz nade koja ne postiđuje odnosno koja je plod sadržaja prve knjige biskupa Perića. Knjige je predstavio don Željko Majić. Obadvije knjige donose dokumentirano svjetlo o hrvatskom blaženiku i mučeniku kardinalu Stepincu, o učitelju nade i mučeniku slobode i jedinstva Crkve koji svojim životom i mučeništvom za Božju istinu privlači sve više ljudi. Alojzije Stepinac je već za života, a još više nakon svoje smrti, bio i ostaje vrlo zanimljiv brojnim osobama različitoga stručnog profila, ideološke orijentacije, vjerske pripadnosti te crkvenih i društvenih odgovornosti. Vjernicima današnjeg vremena Blaženik stoji kao uzor i poticaj kako i kojim smjerom hrabro ići u pomalo dezorjentiranom svijetu danas. Neka kod Boga zagovara svoj narod! (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: