Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. rujan 2020.

Vijesti

Sikasso, 14. veljača 2020.

U MALIJU ODRŽANA MOLITVA ZA OSLOBOĐENJE SESTRE NARVAEZ

Sestra Gloria Cecilia Narvaez Argoti, članica Kongregacije sestara franjevki od Marije Bezgrešne oteta je prije 3 godine

Sestru Gloriju Ceciliju Narvaez Argoti, članicu Kongregacije sestara franjevki od Marije Bezgrešne, u Maliju je, 7. veljače 2017. godine, otela skupina ekstremista povezana s al-Qaidom. Tri godine nakon otmice Katolička Crkva u Maliju, organizirala je dan molitve za njezino oslobođenje. Biskupska konferencija Zapadne Afrike u priopćenju je izvijestila da se dan molitve održao 7. veljače, predvodio ga je biskup Jean-Baptiste Tiama, uz sudjelovanje 9 župa biskupije Sikasso.

Sestra Narvaez zajedno je s drugim redovnicama djelovala u župi Karangasso, brinući o projektima zdravstvene skrbi, o sirotištu i radeći na promociji žena. Molitveni pothvat od prošloga petka uslijedio je nakon onoga koji se već održao 2018. godine, to jest godinu dana nakon otmice, kada je Biskupska konferencija Malija poslala poruku putem svih glavnih sredstava društvenog priopćivanja Zapadne Afrike, tražeći oslobođenje sestre Glorije. Osim toga, kako izvještavaju mjesni izvori, 2019. godine je kružio kratak video koji su najvjerojatnije pustili otmičari, a u kojem je redovnica poslala apel za svoje oslobođenje.

Inače, Sestre franjevke od Marije Bezgrešne redovnička su zajednica koju je 31. ožujka 1893. godine, osnovala Majka Carità Brader Zahner, u Túquerresu, u Kolumbiji, a 16. svibnja 1933. godine, odobrila ju je Sveta Stolica. Redovnice se uglavnom bave kršćanskim odgojem i obrazovanjem mladih, osobito siromašnih djevojčica. Osnivateljicu je 2003. godine blaženom proglasio svati papa Ivan Pavao II. koji je tada u propovijedi podsjetio na njezinu posljednju želju: Nemojte napustiti dobra djela, milostinju i mnogo milosrdne ljubavi prema siromašnima. To je lijepa pouka misionarskog života u službi Bogu i ljudima – istaknuo je papa Ivan Pavao II. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: