Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

27. veljača 2020.

Vijesti

Kiseljak, 24. siječanj 2020.

U KISELJAKU ODRŽAN 36. IZVANREDNI SASTANAK VOJNIH KAPELANA

Generalni vikar mons. Željko Čuturić u ime svih izrekao je čestitku mons. Vukšiću, koji je vojne kapelane izvijestio da se u vojnom dušobrižništvu sve službe nastavljaju kao i do sada

Nakon imenovanja mons. Tome Vukšića, dosadašnjega vojnog ordinarija, na službu nadbiskupa koadjutora Sarajevske nadbiskupije i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, u vojarni u Kiseljaku je 24. siječnja 2020. održan 36. izvanredni sastanak, na kojemu su sudjelovali svi svećenici koji djeluju u vojnom dušobrižništvu.

Nakon susreta sa zapovjednikom vojarne bojnikom Ilijom Milićevićem, don Jakov Pavlović, vojni kapelan u Kiseljaku, je organizirao da zbor sv. Martina za pozdrav na početku sastanka otpjeva dvije pjesme. Potom je pozdravio sve prisutne i zahvalio što je upravo Kiseljak izabran za ovaj sastanak. Nakon njega je generalni vikar mons. Željko Čuturić u ime svih izrekao čestitku biskupu, a biskup je vojne kapelane upoznao s novim kanonskim stanjem te ih izvijestio, da se u vojnom dušobrižništvu sve službe nastavljaju kao i do sada.

Nakon svećeničkih pitanja, na koja je biskup odgovarao, dogovoreno je da jedan vojni kapelan bude na raspolaganju Ministarstvu obrane, kada ono to zatraži, radi kraćega pastoralnog pohoda pripadnicima Oružanih snaga, koji se nalaze u mirovnoj misiji u Afganistanu.

Nakon sastanka biskup je sve pozvao na ručak, gdje su se vojnim svećenicima i zapovjedniku vojarne pridružili generali Ivica Jerkić i Tomo Kolenda, dekan fra Zoran Vuković i još neki svećenici iz okolnih župa. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    26. veljača 2020.

    Il Papa: non inceneriamo il sogno che Dio ha su di noi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: